Minerii şi energeticienii, ÎN STRADĂ! PATRU federaţii, PROTESTE comune

miting-protest-mineri

Şedinţa comisiei de Dialog Social , la care vor participa federaţiile sindicale şi reprezentanţii Guvernului, va avea loc luni, 25 iulie, la sediul Ministerului Energiei.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor “Univers” , Adolf Mureşan, l-a lăsat în locul său pe prim-vicepreşedintele federaţie, Adrian Marciuc , să vorbească despre planul de disponibilizare al CE Oltenia.

Despre aplicarea protecţiei sociale pentru disponibilizaţi

De fapt, întâlnirea de luni va avea două puncte pe ordinea de zi, şi anume discuţii pentru aprobarea sumei din bugetul asigurărilor de şomaj pe anul 2016 ce se va aloca pentru plata venitului lunar de completare destinat persoanelor disponibilizate la CE Oltenia şi un alt punct similar cu privire la disponibilizările salariaţilor din CE Hunedoara.

Doar pensionabilii în programul de concediere

Prim-vicepreşedintele federaţiei, Adrian Marciuc a precizat: „Disponibilizările în CE Olternia nu se pot face fără o hotărâre de guvern prin care se acordă protecţia socială pentru angajaţii disponibilizaţi. Este o întâlnire în care se vor stabili aceste lucrui. Nu se vor pune în discuţie cele 2.000 de concedieri aşa cum este prevăzut în planul de disponibilizare aprobat , ci se va ţine cont de actul adiţional semnat cu sindicatele prin care doar cei care se vor pensiona în 2018 vor fi disponibilizaţi. Cifra se modifică semnificativ pentru că doar aproximativ 500 de oameni sunt pensionabili”, a spus acesta .

Modificările legii energiei au fost votate de Parlament

Referitor la legea energiei, Adrian Marciuc anunţă că dacă aceasta nu va fi promulgată, vor avea loc proteste masive: „Vor avea loc proteste comune, oamenii celor patru federaţii (FNSE „Univers”, FNME, Energetica şi Petrom, n.red.) cu reprezentativitate în CE Oltenia vor veni în stradă. Trebuie să se înţeleagă la nivel naţional cât sunt de importante modificările propuse la legea energiei. Să ne înţelegem, au fost votate în Parlament”, a mai spus liderul. Modificările aduse legii energiei nu fac decât să pună ordine în sistem, în sensul că CE Oltenia nu va mai fi discriminat în piaţa energiei.

loading...
Loading...

Citește și

Fostul inspector șef al IPJ, Caragea, către ex-procurorul Sichitiu: „Bețivanule, iar mâncași via cu arac cu tot”

Scandal cu jigniri, pe facebook, între fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Gorj, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.