Ministerul Energiei a călcat strâmb! Fondul Proprietatea ACUZĂ!

vlad-grigorescu

Având in vedere situația actuală a pieței energiei electrice, precum și prognozele pe termen lung, Fondul Proprietatea consideră că proiectul privind construcția Reactoarelor 3 și 4 este nefezabil și ar putea crea mari prejudicii acționarilor Nuclearelectrica în cazul în care este continuat.

Fondul Proprietatea, care deţine în jur de 9% din acţiunile Nuclearelectrica (la 30 iunie), a propus în Adunarea Generală a Acționarilor întocmirea unui raport privind sumele cheltuite până în acest moment de companie cu proiectul privind construcția Reactoarelor 3 și 4. Într-un comunicat de presă, Greg Konieczny, Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea, critică decizia ministerului Energiei de a vota împotriva acestei propuneri, act pe care îl consideră “un precedent periculos” care “desconsideră în totalitate principiul transparenței în companiile de stat”. “Proiectul reactoarelor 3 și 4 este unul foarte costisitor pentru Nuclearelectrica, cu impact negativ asupra profitului acesteia, iar acționarii companiei au dreptul sa cunoască detalii privind cheltuielile generate de proiect până în acest moment”, insistă Greg Konieczny.

„Nu e transparenţă”

Fondul Proprietatea solicită Ministerului Energiei și altor ministere care dețin participații majoritare în companiile de stat să sprijine respectarea principiului transparenței în companiile respective și să informeze în mod regulat toți acționarii cu privire la evoluțiile semnificative cu impact asupra activității companiilor.

loading…
loading...
Loading...

Citește și

Mafioții de pe Centura Tg-Jiului AU DISPĂRUT! Italienii, obligați să le plătească sume importante afaceriștilor țepuiți. Varianta de ocolire, ÎN AER!

Italienii acuzați, în toamna anului trecut, că au țepuit mai multe firme din Gorj și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.