Ministrul Grigorescu, SUTE de MII de EURO pentru un SITE de analiză!

vlad-grigorescu

Ministrul Energiei Vlad Grigorescu a primit 792.000 lei, impozabili, pentru că a cedat folosinţa unui site menit să funcţioneze ca o platformă online dedicată analizei pe surse deschise a politicilor comerciale comune a Uniunii Europene prin care se agregau datele vizând aceste politici, inclusiv date statistice oferite de Eurostat. Platfoma însă nu este funcţională.

„Am trecut încă de la început în declarațiile mele personale de avere o tranzacție începută la data de 01.04.2014 și finalizată la data de 31.03.2015. Obiectul tranzacției menționate este o platformă online dedicată analizei pe surse deschise a politicilor comerciale comune a Uniunii Europene prin care se agregau datele vizând aceste politici, inclusiv date statistice oferite de Eurostat. Domeniul de internet pe care a fost funcțională platforma este monitoreu.com. Domeniul respectiv fost înregistrat în anul 2012 și se află în continuare în proprietatea mea. A fost un proiect care a rezultat din experiența mea îndelungată la Bruxelles și din cunoașterea politicilor economice de la nivelul Uniunii Europene. Platforma a fost un model de analiză întâlnit în mediul economic de la Bruxelles, unde astfel de soluții digitale sunt utile pentru a putea identifica trendurile viitoare ale politicilor europene și pentru predicții legate de oportunități de business pentru actorii implicați în acest domeniu”, spune ministrul într-o declaraţie de presă.
„Verificarea ANI, normală”

Ministrul a reacţionat astfel la suspiciunile legate de banii pe care susţine că i-a încasat dintr-un site, tranzacţie verificată şi de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). „Referitor la verificarea declaraţiilor mele de avere din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), consider că aceasta este cât se poate de normală. Înţeleg că ea a fost declanşată la cererea unei persoane particulare, lucru posibil şi firesc conform legilor în vigoare. Orice declaraţie de avere, mai ales a demnitarilor statului român, poate fi contestată sau verificată la solicitarea oricui doreşte să depună o astfel de cerere. Aşadar, consider că investigaţia este cât se poate de normală şi sunt la dispoziţia ANI fără niciun fel de rezerve”, a arătat ministrul.
Acesta mai susţine că a cedat folosinţa acestei platforme timp de un an, cu opțiunea ca la finalul contractului să poată dezvolta un proiect de anvergură, a relatat Economica.net.
„O altă tranzacție nu a mai avut loc. Domeniul online pe care a funcționat platforma este înregistrat pe numele meu personal, iar tranzacția a fost făcut de asemenea în nume personal, motiv pentru care ea și figurează ca atare în declarațiile de avere. Plata a fost declarată și, în consecință, impozitată în totalitate”, a declarat Grigorescu.

A.C.
loading...
Loading...

Citește și

PRIMAR, obligat să plece de la PRIMĂRIE. A făcut AFACERI cu oi!

Edilul comunei Samarinești a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate. Decizia Înaltei Curți de …

Un comentariu

  1. Sunt din conturile anarhiștilor sa ii ajute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *