MINUNE! FOTO: INCREDIBIL! A FOST GĂSITĂ CASA LUI IISUS! IMAGINILE SUNT COPLEȘITOARE!

O casă modestă din piatră şi mortat, amplasată pe mijlocul unui deal, înconjurată de două morminte şi o biserică ar fi casa în care a copilărit Mîntuitorul, spune un arheolog britanic. Dacă teoria lui Ken Dark este corectă, atunci un mare mister al creștinătății este pe cale de a fi elucidat: locul în care ar fi copilărit Isus.

Începînd cu anul 2006, dr. Ken Dark a încercat să identifice în localitatea Nazareth din nordul Israelului, casa în care Fecioara Maria și Iosif l-ar fi crescut pe Fiul lui Dumnezeu, iar rezultatul căutărilor sale a fost publicat în prestigioasa revistă „Biblical Archaeological Review”.

1-1

Casa lui Isus a fost localizată de arheologul britanic sub clădirea Mînăstirii „Surorile Nazarethului”, în imediata vecinătata a Bisericii „Buna Vestire”. Locuința este identică majorității locuințelor de la începutul secolului I, săpată în calcar, cu mai multe camere și cu scară interioară. Ce este cu adevărat surprinzător este că una dintre uși a reușit să „supraviețuiască” veacurilor, la fel cum s-a întîmplat și cu o parte a podelei din cretă.

 

 

4

Interesul arheologic în jurul acestei construcții cu o importanță specială pentru creștinătate s-a născut pentru prima dată în 1880, iar cercetările au fost continuate în 1936 de preotul iezuit Henri Senes.

Proba cea mai puternică adusă în susținerea ideii că în această casă a copilărit Isus este reprezentată de textul unui pelerin creștin – „De Sanctis Locus” -, care relatează calatoria sa către Nazareth și discuția purtată cu un episcop, care îi vorbește despre „o biserică așezată pe locul în care odată a fost casa în care Domnul a fost hrănit în copilărie”. În text sînt descrise două biserici din Nazareth, una putînd fi clar identificată ca fiind Biserica „Bunei Vestiri”. „Cealaltă biserică a fost construită în apropiere, iar sub o boltă, între două morminte, se află casa în care a fost crescut Isus”, se mai notează în textul pelerinului.

http://www.ccplus.ro/2016/11/12/minune-in-lumea-crestina-a-fost-gasita-casa-lui-iisus-imaginile-sunt-coplesitoare-aceste-fotografii-schimba-istoria-te-vei-uita-fascinat-de-la-prima-pana-la-ultima-este-uluitor/

loading...
Loading...

Citește și

Unde va ploua în aceste zile!

Vremea în mini-vacanța de Rusalii. Vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în mini-vacanţa de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *