Mitrescu, acuzat că a REGIZAT protestul de la Pinoasa

 mitrescu-caldaruse

Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia susține că vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie ar fi avut interese ascunse în spatele acțiunii.

emc_pinoasa05

Luni, la primele ore ale dimineții, la cariera Pinoasa zeci de mineri au declanșat un protest spontan. Oamenii ar fi refuzat să intre în tură după ce au intrat în posesia listelor cu măririle salariale făcute anul trecut în companie. Gabriel Căldărușe susține că evenimentul a fost pus la cale și organizat de liderii FNME din zona Rovinari, în frunte cu vicepreședintele Constantin Mitrescu.

Liderul SMEO: „Mitrescu nu se trezeşte niciodată la 8 dimineaţa”

„Mitrescu fabulează, ca de obicei. Are un lider acolo și încă trei oameni care au încercat să creeze un eveniment nedorit, dar bineînțeles că nu le-a reușit. Din cate se pare, acești oameni încercau de ieri (nr. duminică) să organizeze acest protest. Pe liderii FNME nu i-au interesat deloc să rezolve problemele oamenilor și încearcă doar să creeze astfel de evenimente care n-au un impact pozitiv asupra salariaților Complexului Energetic Oltenia. La ora la care anunța domnul Mitrescu protestele, și puteți întreba pe orice lucrător din cadrul complexului, care-l cunoaște, la ora aceea el niciodată nu se trezește.  Cred că dacă era vorba de ora 11:30-12:00, puteam vorbi că era o chestie chiar spontană, dar în momentul în care domnul Mitrescu dă puncte de vedere la ora 8 dimineața, e clar că au încercat să creeze un fenomen, dar nu le-a reușit, oricum nu cred că se trezise de mult…”, a declarat președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Iz electoral?

Gabriel Căldărușe nu exclude nici varianta ca în spatele așa-zisului protest spontan să fie și ceva interese electorale. Asta, pentru că printre organizatori s-a aflat și sindicalistul Petre Goanță, candidat pentru un post de consilier local la Primăria Rovinari. ”Nu vreau să comentez prea mult, dar știu că liderul respectiv, Petre Goanță, e implicat și într-o campanie electorală. Acel individ care de-a lungul timpului și-a lovit colegii, i-a scuipat, i-a înjurat, un om cu un comportament care nu face cinste nimănui, nu a făcut decât să-i facă rău candidatului pe lista căruia candidează. Eu m-aș bucura ca toți salariații Complexului Energetic Oltenia să beneficieze de creșteri salariale. Nu m-ar interesa nume, nu m-ar interesa absolut nimic, ca principiu, îmi doresc ca toți salariații să beneficieze de creșteri salariale și să fie cu adevărat apărați de liderii de sindicat, pentru că mi se pare că e o stare de nemulțumire. Inclusiv în aceste comisii de negocieri care au fost în ultima perioadă, am fost singurii care cu adevărat am spus că nu suntem de acord cu disponibilizările a 2000 de oameni. S-ar putea să fie și de aici anumite nemulțumiri. Poate își luaseră angajamentul că ei vor face în așa fel încât să fie disponibilizați 2000 de salariați”, a mai precizat liderul SMEO.

Mitrescu pune tunurile pe liderii SMEO

Constantin Mitrescu spune că nemulțumirile legate de majorările salariale din trecut i-a făcut pe oamenii de la Pinoasa să recurgă la un protest spontan. Vicepreședintele FNME susține că numai membrii SMEO au primit lefuri mai mari și dă câteva exemple. Mitrescu nu-l iartă nici pe Gabriel Căldărușe. „Petre Goanță mi-a dat un exemplu. Liderul de la SMEO de acolo, de la clasa 32 a ajuns la clasa 34 și nu este decât un lăcătuș, un mecanic, nu are nicio calificare, este un terchea-berchea pe acolo, în condițiile în care conducătorii formațiilor în lucru, inginerii au clasa 31, 32 . Eu, acum, am cei mai mulți oameni în Pinoasa, decât aveam înainte, ca sindicat, nu ca federație. Oamenii vin în permanență de acolo, mai ales când văd mizeriile astea care s-au întâmplat. Căldărușe are și el o problemă, acum, că SMEO se subțiază ca și sindicat. El e lider de sindicat  înaintea mea cu 7-8 ani și, dacă-i dai să citească un buget, îl întoarce cu susul în jos”, a comentat vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie.

loading...
Loading...

Citește și

FRĂMÂNTĂRI MARI în CEO! E legat de CCM

Liderii FNME ameninţă cu proteste de amploare, dacă guvernanţii nu vor da o hotărâre pentru …

2 comentarii

  1. „zeci ” de mineri erau de fapt cinci numai , cei care au si mers la conducerea carierei pentru a-si manifesta nemultumirile si care dupa discutiile purtate s-au intors la lucru , fara a fi perturbat programul de prodiuctie.

  2. Eu liderul terchea

    Cum sa fiu un terchea berche ,portarule cand eu am terminat Liceul de Matematica-Fizica Tudor Vlamirescu ,am licenta iar Goanta nebunul a terminat liceul in 2012.Apropo Mitrescule prin cuvintele tale tu desconsideri muncitorii facandu-i terchea berche.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *