MOBILIZARE GENERALĂ în ţară!

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a anunţat că marţi dimineaţă, la ora 8:04, a fost declanşat un exerciţiu ce simulează intervenţia autorităţilor în urma unui cutremur de peste 7 grade pe Richter, cu impact la Bucureşti şi Iaşi, scopul fiind verificarea timpilor de reacţie şi capacitatea de mobilizare.

Exercițiul a fost păstrat secret până marți dimineață, când a fost alertat tot personalul implicat în astfel de situații.

De altfel, despre acest exercițiu au știut doar ministrul de Interne Dragoș Tudorache, secretarul de stat Raed Arafat, premierul Dacian Cioloș și președintele Klaus Iohannis.

“Toți actorii, toate structurile, toate autoritățile responsabile. Deci nu doar forțele MAI. Vom avea IGSU, spitale, ambulanțe, toate forțele care, într-o astfel de situație, vor trebui să răspundă, pe principiile și conceptele pe care le-am definit în ultimele luni”, a explicat ministrul Dragoș Tudorache, într-o conferință de presă.

“Un element în plus pe care vreau să îl subliniez, această conferință este prima și ultima pe care o mai facem de aici. Gestiunea exercițiului se mută la Ciolpani, pentru că, în caz de forță majoră, tot acolo se va muta și structura de comandă a Ministerului”, a conchis Tudorache.

Oficialii au făcut un apel la populație, să nu se sperie dacă vor vedea coloane întregi de pompieri sau salvatori pe drumurile țării, este parte din exercițiu.

Sursa Antena 3

loading...
Loading...

Citește și

I-a furat bicicleta din Piața Centrală din Târgu Jiu!

La data de 22 iunie a.c., Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată prin apelul 112 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.