miercuri , 22 februarie 2017 - 14:55

MOBILIZARE MILITARĂ! 40.000 de trupe descurajază Rusia. Ce face România!

NATO va face presiuni asupra membrilor Alianței, pentru a contribui la cea mai importantă mobilizare militară la granițele Rusiei de după Războiul Rece, transmite Reuters.

Statele Unite, Canada, Germania și Marea Britanie conduc cele patru grupuri de luptă și se speră ca Danemarca, Franța, Italia și alți aliați să contribuie la efectivele acestora.

Jens Stoltenberg, Secretarul-General al NATO, spune că o astfel de mobilizare ar fi o demonstrație a legăturilor transatlantice.

Aceste grupuri de luptă vor fi sprijinite de forța de reacție rapidă a NATO, care numără 40.000 de trupe.

Strategia este una de descurajare a Rusiei, iar această desfășurare de forțe ar putea fi completată cu patrule aeriene, sisteme anti-rachetă și sisteme de protecție împotriva atacurilor cibernetice.

Alianța este însă deficitară la capitolul prezenței la Marea Neagră, despre care președintele Turciei, Recep Erdogan, afirma că devine un ”lac rusesc”.

România, Bulgaria și Turcia sunt așteptate să vină cu un plan de a-și spori patrulele aeriene și navale, iar în România va fi staționată o brigadă multinațională.

loading...

Citește și

Noi șefi de ministere

În funcţia de ministru al Justitiei a fost numit, potrivit România TV, fostul judecator CCR …

Un comentariu

  1. Rusia are o durere in cot fata de aceasta descurajare.Politicianul roman nu a invatat nimic despre reorientarea geostrategica a Turciei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.