Momentul zero pentru Pandurii: ”Suntem la un pas de desființare”

pag161

Narcis Răducan este unul din factorii cheie de la Pandurii care a gestionat situația clubului de fotbal gorjean în ultimele două sezoane. Din păcate, deși în campionat stă bine, ocupând momentan un loc de play-off, echipei manageriate de Răducan i-a ajuns cuțitul la os din cauza marilor probleme financiare. În loc să strângă cureaua în această vară, după retragerea sprijinului CEO, Narcis Răducan a preferat varianta ”investițiilor” masive de jucători cu nume, una destul de costisitoare, iar acum Pandurii plătește prețul ”performanței”. Rămasă fără niciun fel de surse de finanțare și cu datorii de circa 1,5 milioane de euro, trupa lui Grigoraș pare să-și fi etalat cântecul de lebădă chiar în ultima partidă din Liga I, cu Concordia Chiajna. Conducerea grupării oltene anunță deja că echipa este în pragul desființării, mai ales după ce și conturile clubului au fost blocate! ”Am vorbit foarte serios atunci când am spus că suntem la un pas de desființare. Chiar am vorbit foarte serios! Atât timp cât ți se blochează conturile, nu ai bani de salarii și nu ai nicio viziune pentru viitor… E clar că se poate vorbi de desființarea acestui club. Eu sunt alături de jucători”, a dezvăluit Narcis Răducan. Dacă pe plan administrativ prima măsură a fost deja adoptată de ANAF –blocarea conturilor, pe plan sportiv, Pandurii riscă depunctarea în Liga I din cauza datoriilor către foștii jucători. Va urma apoi neprogramarea și în ultima instanță excluderea din campionat. Așadar, achitarea salariilor restante pentru actualul staff tehnic și fotbaliști ar constitui ultima grijă a conducerii pandurilor în condițiile date…

pag162

Situația este una extremă, îmi este foarte greu să-i mai motivez pe jucători. Nici cei noi care au venit nu se așteptau la asemenea restanțe. S-a ajuns la limita răbdării.
Petre Grigoraș, antrenor Pandurii Târgu Jiu

 

Grigoraș într-o poziție ingrată

Imediat după meciul susținut în etapa a XI-a a Ligii I, (scor 0-0, în deplasarea cu Concordia Chiajna), tehnicianul pandurilor, Petre Grigoraș, a recunoscut faptul că îi este aproape imposibil să mai gestioneze situația de la echipă. ”Principalul” de pe banca gorjeană mărturisește că orice este posibil de acum încolo din partea jucătorilor: grevă generală sau chiar exodul unora dintre ei. ”Trecem prin momente grele și din toate punctele de vedere. Și noi și jucătorii am ajuns cam la limita răbdării cu situația delicată care există la club. Săptămâna aceasta așteptăm niște răspunsuri, să vedem cum se va rezolva, pentru că deja a trecut mult și orice are o limită. Nu știu cum o să mai fac să îi motivez pe jucători, sau să îi fac să se prezinte la antrenament și să dea randament. Nu știu dacă cuvântul grevă e cel mai potrivit, dar e clar că se va lua atitudine. Am reușit să îi motivez până acum, dar va fi foarte greu, de acum înainte”, a punctat Grigoraș. Antrenorul pandurilor nu ia încă în calcul despărțirea de gruparea de fotbal gorjeană: ”Nu m-am gândit să plec, nu e asta o soluție. Cei care răspund de situația clubului trebuie să găsească o alternativă. Dacă plec eu, vine altul, credeți că dacă plec eu o să apară un investitor cu nu știu câte milioane, să plătească datoriile? Dacă ar fi așa, ar fi foarte simplu”, a adăugat Petre Grigoraș.

Deocamdată, contra insolvenței…

Deși președintele pandurilor, Narcis Răducan, a anunțat că există șanse să se ajungă chiar la insolvență, antrenorul echipei gorjene, Petre Grigoraș, consideră că acest lucru nu ar reprezenta cea mai bună soluție. Grig încă mai crede că datoriile clubului Pandurii sunt relativ mici și pot fi achitate. ”Au intrat în insolvență echipe care aveau datorii de zeci de milioane de euro și a fost o soluție. Dar, am înțeles că, la Pandurii, datoriile ar fi de un milion și ceva de euro. Mi s-ar părea destul de drastic să se intre în insolvență din cauza acestei sume. Dacă erau datorii de 10-20 de milioane, poate că era o soluție de redresare, dar nu ar fi o soluție nici pentru cei din club, nici pentru jucători, spăm speră că nu se va ajunge la această. Promisiuni sunt de când am venit, dar au rămas la acest stadiu”, este de părere Grigoraș.

loading...
Loading...

Citește și

Penitenciarul Târgu Jiu bea din Cupa Firmelor

Cupa Firmelor și Instituțiilor din Gorj la minifotbal și-a desemnat câștigătoarea! Echipa Penitenciarului Târgu Jiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *