Moșoiu, Ianăși – jale mare! Pe bune?!?!

ionut-catrinaJale mare, vericule! Da, contrar așteptărilor celor în cauză, Prefectura a decis încetarea mandatelor primarilor liberali din Drăguțești și Vladimir. Deși diferite, spețele celor doi primari au un comun o singură treabă: încălcarea legii. Ce-i drept, treaba e decisivă. Orice discuție pe această temă privind faptul că Vasile Moșoiu ori Ion Ianăși ar avea dreptate… nu cred că se justifică.
Legat de primul caz… ce aș mai putea adăuga decât lungul șir de „chestiuni” făcute de mister Moșoiu pe tarlaua lui?! Sau moșia, că cam așa vedea el Drăguțeștiul. Cacofonia e făcută anume, deci să nu-mi sară fanii lu’ nea Vasile-n cap. Se vedea, dragu’ de el, stăpân absolut acolo, iar primăria era un soi de „natural right”. Ca și cum i se dăduse lui – și numai lui – la naștere de către o ursitoare beată. Așadar, vă dați seama cam cum a înțeles el chestia ilegală pe care a făcut-o și în urma căreia a fost condamnat? Eeeexact: i s-a rupt. Știți ce, știe și el, nu dezvoltăm. Treaba e că nu am înțeles foarte clar de ce, în ciuda evidenței, omu’ a fost desemnat candidatul liberal acolo. Sincer! Sau nu vreau să înțeleg. Realizez că Moșoiu – cum sau necum – a câștigat un nou mandat deși nu a făcut NIMIC în comună. Ce plimbă, face sau drege să-i păcălească/prostească pe fraierii din comună… nu mă interesează. Deși lumea vorbește. Și vorbește multe. Dar știa și el că i se va da cu flit (legal) la scurt timp. Atunci, de ce a tras cu dinții și a împins… lucrurile spre un penibil plin de ridicol?! Ori vrea să acopere ceva prin primărie (dacă e tot el, nu vine nimeni să urle că-s manevre acolo), ori a tras pentru ca liberalii să scoată cât mai mulți consilieri locali. A doua variantă mi se pare destul de subțire… Știu că politica e mai curvă ca alea de pe centură sau ca fetele de-o ard pe-un suc în BMW-urile localnicilor prin pădurile de la marginea municipiului, dar totuși… să-l accepți pe Moșoiu ca candidat (sic!) deși e plin de bube ca nasu’ lu’ Baba Cloanța… e prea mult. Liderii liberali poartă o parte din vină că acum au pierdut – da, au pierdut! – două primării. Știau că sunt probleme, au ignorat normele interne de integritate/imagine. Acum… trebuie să meargă până la capăt. Deși… sunt conștienți că nu au dreptate. Întreb: deși au avut ocazia, nu era ok cu Nelu drept candidat? Era, dar îl supărau pe Vasile. Trist, dom’le, trist!

Cazul numărul doi: Ianăși, Vladimir. Deși nea fostu’ primar Ianăși a comis o treabă nasoală, da, el nu are probleme de… corupție. Dar are probleme de natură penală. Cum le-a făcut, știu ăia de prin zonă, știu și liderii PNL. Dar să candidezi deși clar ai idee că sunt probleme măcar de imagine și cu miros penal… mi se pare la fel de tupeistic precum diversiunea lu’ nea Vio că ce (sic!) treabă are plagiatul lui cu restul…

Bă, vere, într-o țară normală nu te lasă partidul să mergi mai departe dacă există cea mai mică suspiciune că ai făcut ceva ilegal, imoral, nedemn etc. Tot într-o țară normală nu ți se permite să te lansezi măcar într-o competiție electorală dacă ai bube. Oriunde. Tot acolo te retrage partidul dacă ai mâncat și ți-a rămas printre dinți…

Tocmai din cauză că partidele politice nu înseamnă doctrină sau convingeri s-a ajuns ca indivizi cu probleme să fie premieri, președinți de camere, să plagieze, să conducă primării. Și, pentru că suntem o țară de căcat, să mai aibă și tupeul să comenteze că vor contesta orice decizie e luată contra lor. Nu e rușinos, bă?

P.S.: Am fost acuzat în nenumărate rânduri că am idei liberale. Da, le am, nu neg. Dar totuși…
loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

7 comentarii

 1. Din toate vremurile ( din 1992 incoace ) toate partidele din Gorj au facut blat cu FSN, PDSR , PSD . Pe principiul ,, castigi ,, tu primaria X, eu ( PSD ) castig primaria Y si tot asa in tot judetul . Metoda prin care se realizeaza blatul este desemnarea de catre partidul care trebuie sa piarda primaria respectiva a unui candidat slab , fara sanse , care nu trebuie sa puna probleme candidatului ,, desemnat ,, sa ,,,,,,castige .

 2. Comentariul editorului este de nimic .mult scris putin de inteles .usor de criticat si de aruncat cu piatra in altii.nu locuiesti tu in comuna Dragutesti ca sa vezi cum.este . din auzite e usor sa vorbesti sau mai bine spus sa scri . putin intereseaza pe cineva aiurelile tale care le.ai scris .despre ceva bun nu sti sa scri .Rusine .mare rusine -Ionut Catrina

 3. Scrie despre ceva. Care intereseaza lumea .nu despre ceva ce nu cunosti .sti cum se spune :daca taceai .filozof ramaneai . iar ce ai scris tu in acest editorial denota faptul ca esti slab .tu daca ai fi in locul celor doi .nu stiu daca ai mai comenta .o spui ca nu sunt in locul lor .mai documenteaza.te .

 4. Ai putea tu sa conduci comuna Dragutesti ???se pare ca tu esti mai bun .candideaza la alegeri si vedem daca te alege cineva .asemenea editari lasa un gust amar . despre copii amarati .sau despre ceva care este de aplaudat nu scri .

 5. Băieți, chiar că nu am ce comenta. V-ați aliniat 3 (trei!!!), deși e doar unu’ în mod clar în spatele tastaturii… :)) Do I look like I … care? Omu’ a călcat pe bec, nu e nevoie să sară 3 – de fapt unul – pentru a-i lua apărarea unui singur specimen. Pe bune?! Is that the best you cand do?!?! C’mon! :))

 6. I-ati „prins”,domnule Catrina! In spiritul cacofoniei intenționata si asumată, zic si eu ca cei trei e unul! In veșnicul spirit gorjenesc-” când nu am treaba, îmi fac”, ma mănâncă undeva sa va citesc demersul jurnalistic, făcând uitat faptul ca la nivel auto-declarativ, nu sunteti jurnalist! Doar cochetati😀😀😀, ( din vocabularul Alinutzelor,)!!Dilema mea este daca ,tot ce-ați produs in articol se referă la interesul public sau interesul publicului!! Pentru ca interesul public, asa cum a constatat Autoritatea Electorala, reprezentat de Maria SA PUBLICUL, a stabilit ca vor ca primari la Dragutesti si Vladimir pe Mosoiu si Ianasi!! E imoral?? Asta e părerea dumneavoastra, a mea poate si altor 35-49%! Democraticul 50,01% a stabilit ca ” beția”( femininul de la bețiv pe gorjenești, sa înțeleagă si Dragutestiu) de ursitoare are dreptate! Votam Mosoiu, vrem sa fim pe feuda lui! Aveti casa la Dragutesti? Acum venim la INTERESUL PUBLICULUI!!!Pai ce cauți dumneata la rubrica asta, e Matei in concediu?? Ca INTERESUL PUBLICULUI e la Dezvăluiri, cu poze explicative cu auto lu’ Mosoiu intrând in giratoriu de la Abator la ora 10,45 când trebuia sa presteze la comisia funciară, cum a făcut stânga si imediat dreapta si a intrat la mall si cu cine a stat si ce a băut si copie de pe nota de plata cu limonada si cafea de 17 lei pe banii primăriei când la Dragutesti ori e inundației ori seceta si el sta la mall!! E, asta interesul publicului! L-a făcut vere, Gorj Domino pe Mosoiu, e unul nou Catrina mai tare ca Matei si fara parandărăt!! In încheiere, ABC -ul demersului jurnalistic( scuze , nu sunteti jurnalist -e doar hobby), spune de peste 100 de ani ca daca faci o declarație de partizanat politic, nu te implici in activități jurnalistice privind acel grup ! Dar cum ar zice Pierre Richards :” Sunt liberal in suflet, dar ma tratez”!

  • 🙂 Scuze pentru întârzierea răspunsului meu: așa cum ați scris de cel puțin două ori, sunt o simplă, umilă și minusculă persoană ce are șansa imensă de a se exprima în spațiul public. Nu am pretins vreodată c-aș fi jurnalist autentic, știți asta. 🙂 Oricum, lăsând la o parte orice chestie, apreciez sincer demersurile dvs. – atunci când le faceți. Sunteți o voce echilibrată, care ar merita să expună (cât mai) public. O zi faină vă urez!
   P.S.: Mă bucur că ați precizat faza că nu pun botul (scuzați-mi lexicul popular!), căci multă lume are senzația că asta e practica uzuală și toți de scriu fac asta. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *