Motoarele diesel, pe cale de dispariție

Compania de consultanţă AlixPartners a realizat un studiu care relevă că, până în 2030, doar 9% dintre maşinile vândute în Europa vor mai avea motoare diesel.

Producătorii auto deja pregătesc schimbările majore din uzine necesare pentru scoaterea progresivă din producţie a motoarelor diesel. Analiştii AlixPartners estimează că vânzările de maşini cu motoare alimentate cu motorină vor scădea de la circa 50% din piaţă în prezent până la doar 9% în 2030. Această schimbare drastică de direcţie este cauzată de reglementările europene care îi obligă pe constructori să se bazeze pe electrificarea maşinilor pentru a atinge limitele de emisii poluante impuse.

„Electrificarea grupurilor propulsoare este necesară pentru a îndeplini standardele tot mai stricte referitoare la emisii, iar dieselurile vor plăti preţul cel mai mare. Asta va însemna provocări uriaşe pentru constructorii de maşini şi furnizori, aceştia fiind obligaţi să îşi modifice fluxurile de producţie”, a declarat Stefano Aversa, vicepreşedintele AlixPartners.

Compania de consultanţă se aşteaptă ca până numărul de uzine care prduc motoare diesel şi cu benzină să scadă de la 62 în acest an până la 55 în 2022. În acelaşi timp, uzinele care vor produce motoare electrice şi sisteme hibride benzină- electric vor creşte de la 26 până la 44 în 2022.

Costurile modificărilor necesare pentru trecerea uzinelor de la producţia de motoare convenţionale la cele electrice vor şi şi ele majore, mulţi producători preferând să reconstruiască totul de la zero. Va şi un avantaj: costurile necesare pentru construirea unei uzine care produce anual circa 400.000 de motoare diesel sunt de aproximativ 500 de milioane de euro, în timp ce pentru o fabrică producătoare de motoare electrice acestea se ridică la doar 50 de milioane de euro. În plus, ampreta pe sol şi costurile cu forţa de muncă vor fi mult mai reduse.

Sursa: evz.ro

loading...
Loading...

Citește și

Inspectorii ITM Gorj continuă ancheta în urma exploziei de la Hurezani. AMENZI de 17.500 de lei!

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă al Inspectoratului de Muncă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.