N. Răducan admite deja: „Nu mai are sens să rămân”

raducan1cu-unu-pe-teren

Pe lista din această săptămână a celor care părăsesc ”corabia” pandurilor și-a confirmat semnătura și ”executivul” Narcis Răducan.

Exodul continuă la Pandurii chiar înaintea pauzei de iarnă! Intrarea în insolvență, culminată cu noile măsuri adoptate de către noua conducere a clubului de fotbal gorjean, se soldează, pe zi ce trece, cu pierderi de efectiv. Însă nu doar din dreptul echipei, ci chiar de la nivelul oficialilor de rang înalt, care până mai ieri susțineau că vor rămâne ”la greu” alături de trupa lui Grigoraș, cel puțin până la iarnă.

„Criza nu poate fi depășită”

Intrat în conflict direct cu Marin Condescu, dar și părăsit din toate părțile de cei apropiați (atât de Membrii Asociați, cât și de jucători), președintele executiv al pandurilor, Narcis Răducan, își trăiește acum ultimele zile la gruparea de fotbal gorjeană. Înainte de a pleca de la Pandurii, Răducan invocă însă, ”un blocaj ireparabil” care l-a silit să își depună demisia. ”Din punct de vedere financiar situația este neschimbată. Criza nu poate fi depășită și jucătorii își anunță, zi de zi, intenția de a-și rezilia contractele. Și eu am făcut la fel, am și vorbit cu administratorul judiciar și vom finaliza zilele acestea documentele pentru că lucrurile au dus la un blocaj ireparabil, așa că nu mai are sens să rămân”, susține Răducan.

Atacat și din instanță, Răducan nu-și face griji în privința banilor!

În decembrie, anul trecut, numirea lui Narcis Răducan în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administrație de la Pandurii a fost contestată în instanţă de către reprezentantul USMO (membru C.A. al clubului), iar acum tribunalul din Târgu Jiu a dat câștig de cauză părții reclamante. Deși decizia instanței nu este una definitivă, și nu vizează decât funcția de președinte al Consiliului de Administrație, Răducan a ținut să răspundă pe tema litigiului pe care-l are cu o parte a conducerii clubului Pandurii. Narcis Răducan susține că nici nu se pune problema să returneze vreo sumă de bani încasată pe perioada cât a fost președinte al C.A. ”Unul dintre Membri Asociați, care este acum, culmea, și administrator special, nu mai recunoștea investirea mea ca președinte al Consiliului de Administrație, n-am înțeles motivul. Oricum, nu este o decizie definitivă și nici nu contează foarte mult. Spun asta pentru că această chestiune se referă strict la funcția de președinte al Consiliului de Administrație și nu le cea de președinte executiv. Eu acolo am cartea de muncă, acolo mi-am luat salariul, deci nu se pune problema să returnez nimic. Cea mai mare dezamăgire a mea este că, acum, când se construiește un nou stadion, echipa nu va mai fi la fel. În afara jucătorilor străini importanți și Țucudean și Vali Munteanu, dar și alți jucători vor să plece”, a răspuns Răducan. În decembrie 2015, Marin Golea – reprezentantul USMO în Consiliul de Administraţie – a depus o plângere în instanţă, în care acuza că numirea lui Narcis Răducan pe funcţia de preşedinte este ilegală. Potrivit statutului clubului, fiecare membru al CA trebuie să reprezinte unul dintre fondatorii clubului. Răducan nu reprezenta nici Primăria Târgu Jiu, nici Consiliul Judeţean, nici Complexul Energetic şi nici Artego. El a fost numit preşedinte de Laurenţiu Ciurel – fost ”manager privat” al Complexului Energetic Oltenia, fără să primească însă acceptul conducerii clubului. Decizia lui Ciurel a fost contestată în instanţă, iar lunea aceasta a venit decizia: „Admite cererea formulată de petenta Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia. Anulează Hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor Asociaţiei Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Tg-Jiu nr. 7/25.09.2015. Obligă intimata la plata către petentă a sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”, se precizează în decizia Tribunalului Gorj, care este însă definitivă. Din câte se pare, dacă se așteaptă deja să nu returneze niciun ban din cei deja încasați pe când îndeplinea funcția de președinte al C.A. de la Pandurii, Narcis Răducan vrea în schimb să mai primească! Conducătorul moldovean a solicitat administratorului judiciar al clubului rezilierea contractului, urmând să se înscrie la masa credală cu peste 500 000 de lei.

loading…
loading...
Loading...

Citește și

Prunariu lămurește deocamdată, situația dintre CS Pandurii și CSM

„Decizia privind viitorul meu o s-o iau singur!”, susține directorul Clubului Sportiv Pandurii, entitate aflată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.