N. Răducan: „Va trebui să căutăm un alt antrenor”

pag161-edi

Pentru prima oară după încheierea sezonului 2015-2016, conducerea de la Pandurii pune problema găsirii unui înlocuitor pentru Edi Iordănescu, tehnicianul în vârstă de 37 de ani având ”termen” până săptămâna viitoare pentru a da un răspuns oficial în privința viitorului său la Târgu Jiu.   

pag161-2

Din câte se pare, președintele pandurilor, Narcis Răducan, a hotărât să continue la gruparea de fotbal gorjeană, în ciuda problemelor financiare de care se izbește acum, clubul din Târgu Jiu. Deși este dorit ca manager la CS U Craiova pentru a forma un cuplu cu antrenorul Edi Iordănescu, Răducan a declinat oferta ”juveților”. Actualul șef al pandurilor nu știe însă, ce decizie a luat Iordănescu Jr în privința viitorului acestuia. ”Știu că domnul Rotaru ne dorește pe amândoi la Craiova, dar eu am declinat oferta pentru că vreau să rămân la Pandurii. În schimb, nu știu la ce concluzie a ajuns Edi, dar eu sper ca și el să rămână la noi”, a dezvăluit Narcis Răducan.

„N-am reușit să-l convingem și trebuie să luăm măsuri”

După un sezon extrem de reușit la Pandurii, practic cel mai bun al carierei sale de antrenor, Edi Iordănescu este creditat acum cu șanse tot mai mici de a continua la cârma formației gorjene. Până și conducerea pandurilor recunoaște faptul că fiul selecționerului este foarte aproape de o despărțire de gruparea din Târgu Jiu. Dacă până la începutul săptămânii viitoare Iordănescu Jr nu va da un răspuns oficial, atunci responsabilii olteni vor trebui să caute un alt tehnician. ”N-am reușit până acum să-l convingem și trebuie să luăm măsuri. Dacă până săptămâna viitoare nu va accepta, va trebui să căutăm un alt antrenor. Nu m-am gândit la alt nume. Sincer, nu-l condamn pe Edi dacă nu va alege să continue. În fond, el are dreptate, pentru că nu s-au rezolvat multe treburi pe aici”, a mărturisit președintele C.A. al clubului Pandurii Târgu Jiu, Narcis Răducan. În urmă cu doar câteva zile, Edi Iordănescu susținea că ar fi tentat să continue la Pandurii, dar nu în orice condiții: ”Eu voi aștepta, nu mă voi grăbi să iau decizii, nu știu ce voi face în acest moment. Le-am zis jucătorilor că, dacă se rezolvă lucrurile, eu voi prelungi. Dacă nu se vor rezolva problemele financiare și jucătorii vor depune memorii să devină liberi, voi pleca și eu. Există interes din partea Craiovei, au fost discuții generale. Cred că s-ar putea crea un proiect frumos acolo, se construiește și un stadion nou”. În sezonul recent încheiat, cu Edi Iordănescu la cârma echipei gorjene, Pandurii s-a clasat pe podiumul Ligii I și a obținut ”biletele” pentru Europa League.

În cazul în care Hora ar pleca și în momentul în care luna viitoare ar intra banii de la tv, cu aceste două sume puse împreună se poate ajunge la zi ca și achitare a datoriilor.
Edi Iordănescu, antrenor Pandurii Târgu Jiu

Vânzarea lui Hora – extremă urgență!

pag161-2

Puși la zid de problemele financiare, oficialii de la Pandurii nu mai așteaptă deznodământul Turneului Final al Campionatului European din Franța, acolo unde ar putea să fie prezent și Ioan Hora cu naționala României, astfel că se negociază de pe acum transferul golgeterului Ligii I. Pandurii are mai multe oferte din străinătate pentru Hora și deja în aceste zile se încearcă vânzarea atacantului. Transferul acestuia ar debloca practic situația (financiară) de la Pandurii. ”Vrem să-l vindem pe Hora pentru că avem nevoie de bani și vrem să facem asta înainte de Euro. Nu putem risca cu Turneul Final… În primul rând nu știm sigur dacă va fi convocat. Apoi, sigur, în cazul în care va juca, poate face o figură frumoasă acolo, dar pe noi ne-ar ajuta foarte mult, acum, cu o anumită sumă de bani”, a declarat președintele clubului Pandurii, Narcis Răducan. Oficialul echipei gorjene a oferit mai multe detalii despre ofertele pe care le are Hora în acest moment, ca și despre suma de transfer: ”Am cerut mai mult de un milion de euro ca să avem de unde scădea. Probabil vom obține în jur de un milion de euro. Sunt discuții cu trei-patru echipe, mai este și oferta polonezilor de la Lech Poznan, dar este insuficientă. Mai este și un club din China. În iarnă, când am avut ofertă pentru el din Turcia, ne-a refuzat, pentru că a spus că vrea să câștige titlul de golgheter, să lupte cu Pandurii pentru un loc de Europa, iar noi am apreciat. Acum, este rândul nostru să-i întoarcem favorul”, a precizat Narcis Răducan. Mijlocașul Iona Hora, reprofilat pe postul de atacant de Edi Iordănescu, a marcat 20 de goluri pentru Pandurii în sezonul recent încheiat (în toate competițiile).

loading...
Loading...

Citește și

Bogoi surprinde: „Lupescu a venit ca un învins şi a plecat tot ca un învins!”

Antrenorul pandurilor a comentat deznodământul alegerilor pentru președinția FRF, prin care marele favorit, Ionuț Lupescu, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *