Nălu, instalat vice de… Dumnezeu

claudiu_mateiPolitica îi pervertește pe aproape toți cei care se ating chiar și numai tangențial de ea și, fără excepție, pe ăia de prind o funcție.

Îl cunosc, relativ, pe Ion Popescu, recent ales viceprimar la Drăguțești, înainte de a intra în politică: un tip franc, care spunea pe față ceea ce gândea, un luptător, necizelat, pentru ideea de bine.

Nelu, așa cum îl știu prietenii, a intrat în politică și a candidat, din partea ALDE, la Primăria Drăguțești. În noaptea numărării voturilor chiar a fost, pentru scurt timp, primar, însă, în final, a ieșit al treilea.

Zilele trecute, Nelu a fost ales viceprimar, peste protocolul încheiat de partidul său cu PSD. Dar nu asta e problema, mai ales că schimbul de generații e imperios necesar în administrație, ci cu cine s-a aliat epigonul: pentru a strânge voturile necesare, Nelu a bătut palma cu primarul ales, Moșoiu, cel care spunea despre el că are un caracter murdar. În campanie, denigrările lui Moșoiu nu s-au limitat doar la atât, ci și-a păstrat tonul: Popescu nu are nici o ocupație și trăiește din veniturile soției și ale socrilor…

Nelu a uitat toate astea, a cerșit voturile consilierilor lui Moșoiu și, după ce a fost ales viceprimar și-a schimbat intonația. De acum, Nălu a devenit om politic și iată ce chestii bizare debitează: „Nu știu ce s-a întâmplat, cred că Dumnezeu a fost mai mare decât toți. Nu știu cum a votat lumea, nu vă pot spune cine a votat că nu știu. Nu vreau să mai comentez, sunt colegii mei, îi respect. Tot respectul și pentru domnul Vasile Moșoiu, este tot unul dintre colegii noștri. Toți consilierii sunt oameni civilizați, oameni cu carte, tot respectul pentru dânșii, sunt colegii mei, țin la ei foarte mult”.

Asemenea ipocrizie n-am văzut de mult timp: deci, în campanie, Popescu spunea că e suficient că Moșoiu a făcut comuna de râs atâția ani de zile, iar acum îl respectă pe „domnul” Moșoiu.

Sincer, îmi pare rău de Nălu pentru că, în aproape 20 de ani de presă, am văzut multe. În Gorj, jocurile politice se fac de către jupânii partidelor la Tg-Jiu. Mâine este foarte posibil ca Nălu să nu mai fie consilier local și, deci, nici viceprimar, pentru că protocolul politic dintre PSD și ALDE a fost încălcat. Locul unuia de la Drăguțești nici nu contează prea mult, atâta timp cât la județ s-au negociat funcții pentru neveste, amante, copii sau nepoți. Ce contează că în cazul unei eventuale noi încetări a mandatului lui Moșoiu, ALDE ar putea avea viceprimar cu atribuții de primar? Cine ține cont de Popescu, de oriunde ar fi el, sau de oamenii săi aleși pe listă? Oricând pot fi substituiți de următorii, dacă combinațiile locale au afectat alte interese, mai mari, la județ. Și atunci, merită domnu’ Nălu să cobori atât de jos? Moșoiu se crede un manager cu calități mai aparte, asta a declarat, ieri, la Radio Infinit, așa că nu cred că avea nevoie de un valet obsecvios în preajmă, ci mai degrabă o „săgeată”, în caz de nevoie.

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

4 comentarii

  1. Felicitari dle Matei , PSD ul a facut blaturi peste tot in Gorj . Primariile au fost negociate una cate una intre principalele partide politice pe principiul na-ti-o tie , da-mi-o mie . Unde trebuia sa castige PSD ul a pus PNL ul candidati anemici si invers .

  2. Penalul Matei Claudiu.

    Lupul moralist ? M-a depasit Popica in ipocrizie.

  3. Claudiu Matei nu vede nimic in neregula la PSD care stapaneste judetul de peste 20 de ani. El are treaba cu cei care incearca sa intrerupa hegemonia haitei de pesedisti .Claudiu Matei cum ti se vede blana de lup …

  4. Nea ,, echilibru,, bati campii . Citeste la categoria ,, dezvaluiri ,, articolul scris ce Claudiu Matei ,, INCREDIBIL! PSD, dominat de afaceriști controversați – Evazionistul Bebe Vrăjeală, viceprimar social-democrat,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *