Nazistoidul

mihaela-horvathPotentatul Gabriel Biriș recidivează! După ce a propus impozitarea sărăciei, el dă o nouă lovitură unei categorii sociale care s-a vrut a fi defavorizată și în trecut (aduceți-vă aminte de Guvernul Boc), celor cu profesii liberale și PFA-urilor. Nici unii, nici alții, nu rămân cu mare lucru după ce-și plătesc, ca noi toți, dările către stat.

Din postura de secretar de stat la Finanțe, cu un salariu nesimțit, ca orice demnitar, Biriș propune majorarea taxelor pe muncă, practic, pe care cetățenii cu profesii liberale și cei care dețin mici afaceri de supraviețuire, așa-numitele PFA-uri, ar fi fost obligați să le plătească, în plus față de alții… Mai mari și mai multe, ar fi vrut Biriș, gorjeanul.

Eu îl văd ca pe unul cu apucături nazistoide: a vrut să ia pielea săracilor de pe ei, susținând că și cei fără venituri sunt datori cu existența lor în acest stat, încercând să pună bir pe sărăcie. Apoi, el s-a opus legii dării în plată, care acum, în ciuda imixtiunilor lui în viața oamenilor de rând -care, pur și simplu, aspiră la civilizație- în mod echitabil, legea mulțumește și banca și clientul.

Biriș se află în vârful sacului cu bani și are pretenția ca aberațiile lui să devină text de lege într-un cod fiscal și așa plin de bube. Este „haiducul” care, într-o situație cu susul în jos, are obsesia de a lua de la săraci ca să dea la bogați.

Am avut ușurarea să citesc declarația ministrului Finanțelor, Anca Dragu. Ea nu își asumă nimic din ce a aberat în scris Biriș. Femeia, om de stat, a avut o reacție decentă, fapt care face nul demersul tehnocratului din Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *