vineri , 20 octombrie 2017 - 6:27

Ne aşteaptă fenomene meteo EXTREME

Meteorologii au emis un cod portocaliu și un cod galben de ploi puternice, care pot ajunge până la 100l/mp.

Județe vizate de codul portocaliu sunt Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Suceava, Botoşani, unde ploile vor avea caracter torenţial şi se vor depăşi local 50 l/mp şi izolat, mai ales în zona de munte, 80-100 l/mp.

 Codul portocaliu este valabil în intervalul 02 iunie, ora 16:00 – 03 iunie, ora 18:00

Județe vizate de codul galben sunt Harghita, Covasna, Galați, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș. Aici, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în toate regiunile, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi izolat va cădea grindină. Se vor înregistra frecvent cantităţi de apă de 15…20 l/mp, iar în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali cantităţile de apă vor depăşi 40…50 l/mp.

Codul galben este valabil în intervalul 2 iunie, ora 13:00 – 03 iunie, ora 21:00.

Hidrologii au instituit, joi, Cod Roșu de inundații pe râuri din județele Bacău, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț și Vrancea, valabil până vineri seara.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), codul este valabil începând de joi, de la ora 22,00, până vineri la ora 18,00, pe râuri din bazinele hidrografice R. Negru (județele Harghita și Covasna), afluenții din bazinul superior și mijlociu al Bistriței (județele Suceava, Harghita și Neamț), Trotuș (județele Harghita, Neamț și Bacău) și Putna (județul Vrancea).

Sursa Antena 3

loading...
Loading...

Citește și

Veste PROASTĂ pentru ANGAJAȚII cu SALARII sub 2.000 de lei!

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Misa, a admis miercuri ca impozitul zero pentru salariile mai mici de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.