Ninge la munte!

Este iarnă în toată regula la munte, deși suntem abia în luna septembrie. Prima zăpadă a căzut în Masivul Retezat, la peste 1.200 de metri altitudine.

‘Prima ninsoare a căzut în staţiunea Râuşor, la cota 1.200 m. Ninge până la peste 2.000 de metri, unde stratul de zăpadă măsoară doi-trei centimetri. Zăpada nu va dura prea mult, se va topi, pentru că pământul este cald’, a declarat, pentruAGERPRES, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Natura i-a luat prin suprindere chiar și pe salvamontiști. Se așteptau să ningă în Retezat în jurul datei de 1 octombrie.

Turiștii care se aventurează pe traseele din Retezat sunt sfătuiți ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze de evoluția vremii la la refugiile Salvamont din staţiunile de munte.

Și la Bâlea Lac, în Județul Sibiu, a început să ningă. Temperatura la peste 2000 de metri altitudine în Munții Făgăraș a scăzut peste noapte la minus un grad, relatează Mediafax.ro

A nins timp de o oră, așa că n-a durat mult până când s-a așternut stratul de zăpadă.

„La Bâlea Lac s-au aşezat petice de zăpadă. Nu e un strat continuu, iar şi acolo unde este, este foarte subţire. Fulguieşte, a fulguit şi miercuri timp de o oră, este o ninsoare de sub un litru pe metru pătrat”, a declarat Adrian Paşol. meteorologul de serviciu al Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu.

loading...
Loading...

Citește și

VIDEO! Pârâu ieșit din matcă, la Novaci! Mai multe gospodării și străzi inundate!

La Novaci și Polovraci, mai multe gospodării au fost inundate. Un pârâu a ieșit din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.