duminică , 4 decembrie 2016 - 12:11

Ninge la munte!

Este iarnă în toată regula la munte, deși suntem abia în luna septembrie. Prima zăpadă a căzut în Masivul Retezat, la peste 1.200 de metri altitudine.

‘Prima ninsoare a căzut în staţiunea Râuşor, la cota 1.200 m. Ninge până la peste 2.000 de metri, unde stratul de zăpadă măsoară doi-trei centimetri. Zăpada nu va dura prea mult, se va topi, pentru că pământul este cald’, a declarat, pentruAGERPRES, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Natura i-a luat prin suprindere chiar și pe salvamontiști. Se așteptau să ningă în Retezat în jurul datei de 1 octombrie.

Turiștii care se aventurează pe traseele din Retezat sunt sfătuiți ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze de evoluția vremii la la refugiile Salvamont din staţiunile de munte.

Și la Bâlea Lac, în Județul Sibiu, a început să ningă. Temperatura la peste 2000 de metri altitudine în Munții Făgăraș a scăzut peste noapte la minus un grad, relatează Mediafax.ro

A nins timp de o oră, așa că n-a durat mult până când s-a așternut stratul de zăpadă.

„La Bâlea Lac s-au aşezat petice de zăpadă. Nu e un strat continuu, iar şi acolo unde este, este foarte subţire. Fulguieşte, a fulguit şi miercuri timp de o oră, este o ninsoare de sub un litru pe metru pătrat”, a declarat Adrian Paşol. meteorologul de serviciu al Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu.

loading...

Citește și

LOTO. Report de peste 2,2 milioane euro

Reportul la categoria I a jocului Loto 6/49 depășește 9,96 de milioane de lei (peste …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.