Noi AMENZI RUTIERE din februarie. Sunt vizaţi si pasagerii

soferi

Normele de aplicare pentru modificările propuse de către Direcția Rutieră, în luna septembrie a anului trecut, referitoare la scaunele pentru copii și portul centurii de siguranță, au trecut, joi de Executiv. Noile prevederi referitoare la transportul minorilor vor intra în vigoare în 30 de zile de la momentul publicării lor în Monitorul Oficial, adică începând cu data de 6 februarie 2015. Luna februarie vine cu o serie de noi amenzi pentru participanții la trafic. Copiii mai înalţi de 135 de centimetri pot sta pe orice scaun din spate, dacă poartă centura de siguranţă a maşinii. Şoferul este obligat, însă, să le pună în vedere pasagerilor că trebuie să îşi prindă centurile când se află în autovehicul, scrie romaniatv.net. Nerespectarea acestor reguli introduse recent va fi sancţionată cu până la cinci puncte de amendă. Asta înseamnă, în bani, că amenda ar putea ajunge la 450 de lei – cam cât ar costa, de fapt, un scaun pentru bebeluş.
loading…
loading...
Loading...

Citește și

Decizia judecătorilor pentru polițistul din Târgu-Jiu care a condus BEAT și s-a oprit în mașina din față! Etilotestul a indicat 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat

Trimis recent în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, …

Un comentariu

  1. Repararea masinii implicata intr-un accident, inainte de intocmirea dosarului de daune, este ilegala sau imorala (cum s-a exprimat o reprezentanta a unei firme de asigurari)?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *