sâmbătă , 18 noiembrie 2017 - 6:47

Noi anomalii detectate în cazul piramidelor egiptene

 

Noi anomalii au fost detectate în piramidele egiptene cu ajutorul scanerelor performante, au anunțat autoritățile egiptene. Potrivit rezultatelor preliminare, „puncte de interes” termale au fost observate pe fațada nordică a Marii Piramide, și pe fațada vestică a piramidei Roșii din Dahshur, anunță Discovery News.

Acest anunț vine la sfârșitul unui proiect în cadrul căruia specialiștii au scanat cu o tehnologie avansată patru piramide vechi de 4500 de ani. Cu ajutorul acestor tehnologii, s-a dorit identificarea structurilor interne necunoscute până acum.

„Primele rezultate ne spun că avem niște vești bune”, a declarat ministrul pentru Antichități la o conferință de presă. „Deși nu au fost făcute încă descoperiri, scanările arată unele anomalii ce indică specialiștilor că ar putea face o descoperire în piramide până la finalul lui 2016.”

În luna noiembrie a anului trecut, cercetătorii au mai descoperit o astfel de anomalie în partea de Est a Marii Piramide, indicând probabil o cavitate necunoscută sau o structură internă. Analizele ulterioare au arătat o anomalie similară și pe fațada nordică a monumentului.

Specialiștii egipteni nu trag încă concluzii pripite cu privire la natura acestei descoperiri.

sursa: historia.ro

loading...
Loading...

Citește și

O puternica furtuna solara va lovi Pamantul! Ce vom observa in urmatoarele zile

In urma cu cateva zile, astronomii au observat mai multe gauri in coroana Soarelui, adica …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.