Nouă candidaţi cu proleme penale vor să fie primari

Nouă candidaţi la alegerile locale din Olt au probleme penale, fiind cercetaţi, trimişi în judecată sau deja condamnaţi pentru diverse fapte penale. Patru dintre candidaţi sunt deja primari şi doresc să rămână în funcţie. În localitatea Cungrea, toţi cei trei candidaţi au probleme penale, scrie Mediafax.

În comuna Cungrea, cea mai mare unitate administrativ teritorială din judeţul Olt, luptă pentru scaunul de primar doi candidaţi trimişi în judecată pentru fapte de corupţie – un fost primar al localităţii şi un fost poliţist care s-a apucat de politică. Probleme cu legea are şi actualul primar al localităţii şi candidat pentru un nou mandat, suspect în dosarul fostului edil.

Ion Murguleţ, fostul primar al localităţii Cungrea, este susţinut ALDE pentru a obţine un nou mandat de edil, deşi a fost condamnat, în primă instanţă, la doi ani de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat de magistraţii Judecătoriei Slatina de abuz în serviciu şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia. El a fost acuzat că a încheiat nelegal un contract pentru modernizarea unor fântâni stradale, aducând un prejudiciu de peste 162.608 lei.

Probleme penale are şi candidatul PNL, Liviu Voiculescu, fost poliţist, trimis în judecată alături de alte 20 de persoane, poliţişti şi angajaţi ai Finanţelor Olt, sub acuzaţiile de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.
În plus, ca să nu ajungă în faţa magistraţilor în acest dosar, Voiculescu este acuzat i-ar fi dat 43.000 de euro omului de afaceri slătinean Marian Lazăr, zis Kinezu’, care i-ar fi promis că îl va scăpa cu ajutorul unei persoane din cadrul DIICOT Craiova asupra căreia el ar fi avut influenţă. Când nu s-a întâmplat aşa cum a spus Lazăr, fostul poliţist a decis să îl denunţe pe acesta. Kinezu’ a fost el însuşi trimis în judecată, anul trecut, de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, iar anul acesta a şi fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, în această cauză.

Nici actualul primar al localităţii, Dorel Alexe, care este candidatul PSD, nu stă mai bine, el având calitatea de suspect, în dosarul fostului primar Murguleţ, la începutul cercetării penale.

Continuarea pe: http://www.gds.ro/Local/Olt/2016-06-03/noua-candidati-cu-proleme-penale-vor-sa-fie-primari-olt/

loading...
Loading...

Citește și

Preot MORT de BEAT cărat lângă sicriu la slujba de înmormântare! Foto!

Un preot beat  a ajuns celebru pe Internet! Asta pentru că imaginile cu el întins …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *