Nouă remedii naturiste pentru arsurile de soare

arsuri2-an

Nu te-ai putut abţine şi ai stat pe plajă în orele critice de la prânz? Ai uitat să te dai cu cremă de plajă din oră-n oră şi te-ai trezit cu arsuri? Nu e nimic, data viitoare vei şti mai bine cum să te protejezi.

1. Aloe vera
Fie că e în creme, fie că e sub formă de gel sau chiar frunze, aceasta conţine substanţe care stimulează sistemul imunitar şi ajuta pielea să se vindece mai repede. Dacă ai o asemenea plantă în casă, nu ezită şi rupe-i câteva frunze ca să te tratezi.

2. Ceai de muşeţel
Muşeţelul nu e bun numai pentru insomnie, ci şi pentru calmarea arsurilor solare. Fierbeţi câteva plicuri de ceai, după care lăsaţi-le să se răcească puţin la frigider. Aplicaţi-le pe arsuri. Muşeţelul ajuta la reducerea inflamaţiilor şi a senzaţiei de usturime.

3. Ulei de cocos
Pe lângă faptul că îţi hidratează pielea, uleiul de cocos te ajută să scapi de durerile de la arsuri. Pielea va fi calmata şi senzaţia de arsură va dispărea că prin minune.

4. Ulei de lavandă
Este tratamentul perfect pentru arsurile de soare. Nu numai că reduce durerea, dar totodată are efect antiseptic şi previne apariţia petelor. Puneţi vreo 20 de picături de ulei de lavandă într-o ceaşcă de apă, adăugaţi 2 linguri de suc de aloe vera şi ungeţi-vă pe piele.

arsuri-an5. Castraveţi
Faceţi o pastă de castraveţi cu blenderul şi aplicaţi-o pe arsuri. Ideal este să o ţineţi la frigider o oră înainte de a o aplica pe piele. Aplicaţi pasta şi pe faţă, o să vă cureţe şi o să vă reîmprospăteze tenul.

6. Apa de trandafiri
Ca să aibă efect, trebuie să fie naturală 100%. Apa de trandafiri ţinută la rece hidratează şi calmează pielea. De asemenea, este perfectă pentru pielea sensibilă.

7. Lapte rece sau iaurt
Nu mai e un secret pentru nimeni că iaurtul, de preferinţă cât mai gras, calmează pielea arsă de soare. Iaurtul sau laptele rece oferă pielii un strat de proteine care o ajută să se regenereze. Pentru efecte sporite, amestecaţi o ceaşcă de iaurt cu puţin gel de aloe vera şi 15 picături de ulei de lavandă.

8. Oţet alb
Datorită conţinutului de acid acetic, care se găseşte şi în aspirină, oţetul alb ajuta la calmarea arsurilor, reducând senzaţia de usturime, durere şi mâncărime. Pulverizaţi oţet alb în zonele cu arsuri şi vă veţi simţi mult mai bine.

9. Bicarbonat de sodiu
Amestecaţi într-o ceaşcă 2-3 linguriţe de bicarbonat de sodiu, cu apă caldă şi 5 picături de ulei de lavandă. Amestecaţi şi aplicaţi pe piele. Acest amestec are rolul de a regla pH-ul pielii şi de a calma usturimea.

loading...
Loading...

Citește și

5 afecțiuni tratate cu leacuri din muguri de brad

Folosite intern, remediile din mugurii de brad au acțiune antiseptică pulmonară, antitusivă, expectorantă și tonică. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *