Nu au apelat contracost la DEXA! Vezi când devin investigațiile GRATUITE

aparat-spital-DEXA
Femeile care suferă de osteoporoză nu mai sunt nevoite să meargă la Craiova sau la cabinetele private pentru a își măsura densitatea oaselor. La Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu există un aparat de densiometrie sau DEXA. Și bărbații cu probleme osoase se pot adresa medicilor unității medicale.

Aparatul a fost pus în funcțiune de la începutul lunii iulie, iar din august pacienții vor putea veni la SJU să facă această investigație în baza asigurării medicale. Consultul durează undeva la 1-2 minute și este realizată de medicul specialist radiolog și costă, acum, 25 de lei. După ce se va încheia contractul cu CJAS, investigația va fi gratuită pentru pacienții asigurați medical. „Momentan nu am avut pacienți care să fi venit contracost. Au venit foarte mulți pacienți care s-au interesat de aceste analize, dar care, cel mai probabil vor aștepta să intrăm în relații cu CJAS. Cei care vor să vină să beneficieze de analize, trebuie să se prezinte cu trimitere. Este un progres fantastic, suntem singurul spital din Gorj care dispune de acest aparat de măsurare a densității osoase. La femei, osteoporoza apare la femeile aflate la menopauză. Ele trebuie să meargă la medicul de familie, care le dă trimitere către un medic specialist și acest dă trimiterea către DEXA. Funcționează pe bază de raze X. Endocrinologul este cel care indică tratamentul în osteoporoză, căci sunt foarte multe medicamente pe piață. După un an de tratament, DEXA se repetă și medicul decide ce se va urma în continuare”, a spus medicul radiolog Otilia Vîlceanu de la SJU Târgu-Jiu. De osteoporoză pot fi afectate femeile la menopauză și pre-menopauză, dar și bărbații de peste 65 de ani, care sunt și fumători. Mai poate apărea probleme osoase și la persoane care au urmat un tratament mai îndelungat cu cortizon sau tratament de substituție hormonală sau la persoane care observă o scădere în înălțime de o cauză inexplicabilă.

loading...
Loading...

Citește și

ANUNȚ important din partea magazinului Lidl!

Reprezentanții magazinelor Lidl au transmis un comunicat de presă în care ne informează că au …

Un comentariu

  1. In continuare unii ziaristi nu-si pot scoate din cap mentalitatea din vremea comunismului cand statul era stapanul sau tatucul. Altfel nu se explica de ce ,periodic vad mesaje de genul de mai sus,care inoculeaza in mintea cititorilor o diferenta,o falie, intre activitatea publica de stat si cea privata.

    Sistemul medical,fie el de stat sau privat, se afla in relatie contractuala cu Casa de Sanatate.Cu alte cuvinte nu conteaza cine presteaza serviciul medical, decontarea de catre Casa de Sanatate se face la fel pentru aceleasi servicii medicale. Evident vorbim depre cei care au contract cu Casa de Sanatate. Asadar cetatenii care au nevoie de servicii medicale,indiferent ca apeleaza la medicii din sistemul privat de sanatate, sau cel de stat, vor beneficia de servicii medicale gratuite in conditiile impuse de contract . Este deci o rautate sa afirmi ca numai la spital cetatenii vor primi gratuitati .Veti vedea ,daca ne referim la cazul DEXA , ca nici in spital nu se vor face densitometrii gratuite fara numar .Ele vor fi limitate de acelasi contract cu Casa de Sanatate ,si in consecinta, vor aparea liste de asteptare.Sper ca la peste 25 de ani de la schimbarea sistemului economic din Romania,macar formatorii de opinie sa nu abordeze sistemul privat in general,asa cum o facea propaganda comunista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *