Nu mai am chef de sex. Ce se întâmplă cu mine?

sex

Pentru o femeie activa sexual, dorinţa sexuală este o componentă esenţială a unei vieţi intime echilibrate. Când însă gândul unui act sexual, atingerea partenerului său ideea unui partener cu care să ai o viaţă sexuală încep să ţi se pară inutile, sau simţi că poţi trăi fără probleme şi fără o viaţă sexuală, poate ar fi bine să începi să îţi pui anumite întrebări privind propria ta fiinţă sexuală.

Uneori, cauzele scăderii libidoului sunt evidente, simple şi la fel de simplu de rezolvat, alteori însă acest lucru implica un efort nu doar în căutarea cauzei, ci şi în rezolvarea problemei. Însă, faptul că amâni, îţi dă doar aparent un sentiment de confort, căci de fapt nu faci decât să te amâni pe tine însăţi.

Dezechilibru hormonal
Acest lucru se poate afla făcându-ţi examenele anuale fireşti şi vizitând un endocrinolog. Şi dacă afli că există probleme, nu înseamnă că ai rezolvat totul. Asta e doar începutul, aşa că încearcă să mergi mai departe, să urmezi tratamentul, să cauţi a doua opinie, dacă ai îndoieli în privinţa primei, doar să nu te opreşti aici.

Evenimente trecute traumatizante sau nefericite
Poate cândva, în trecutul tău, există evenimente nefericite pe care le asociezi cu actul sexual. Nu trebuie numaidecât să fie situaţii în care te-ai simţit abuzata, nu trebuie să se fi întâmplat de curând. Situaţii în care ai simţit că intimitatea este periculoasă şi, fără să îţi dai seama, ai început să aplici această regulă în viaţa ta.
Şi, în cazul în care conştient îţi dai acum voie să ajungi la intimitate, neconştient îţi este frică să te bucuri de acest lucru, pentru asociezi asta cu suferinţa sau nefericirea.
În unele cupluri, un astfel de eveniment este faptul că partenerul tău a avut o aventură. Retrăgându-te din viaţa sexuală şi nesimtind dorinţa pentru el, te protejezi în interiorul tău, dar îl şi pedepseşti pe el. Acest lucru poate avea un impact pe termen scurt dacă problema se rezolvă constructiv, însă, pe termen lung, nu faci decât să adânceşti şi mai mult prăpastia dintre voi.

Dorinţa de a nu pierde controlul
Poate eşti o femeie puternică, dar nesigură pe mediul din jurul ei. Te-ai obişnuit să te bazezi doar pe tine, iar atunci când te bazezi pe alţii trebuie să “supervizezi” lucrurile. Viaţa sexuală implica în mod automat o stare de relaxare şi chiar de pierdere a controlului şi, din această cauză, fără să îţi dai seama, ai ajuns să eviţi momentele intime sau să le amâni.
Pentru a depăşi această problemă, e bine că în primul rând să o conştientizezi şi apoi să vrei să schimbi ceva. Multe femei privesc acest lucru ca pe o calitate şi asta le împiedica să ajungă vreodată la o viaţă sexuală normală.

Maternitatea
A avea un copil este un lucru miraculos şi o experienţă cu impact major în viaţa unei familii. Poţi ajunge să te identifici total cu rolul de mama, neglijând rolul de soţie sau de femeie. În acelaşi timp, şi soţul poate începe să te asocieze cu imaginea de mama şi să simtă o reţinere în exprimarea dehinhibata a dorinţelor sexuale.
În acest caz, e important să comunicaţi deschis, să vă împărtăşiţi temerile şi inhibiţiile şi să găsiţi o cale, singuri sau cu ajutorul unui specialist, de depăşire a lor, înainte ca vreunul să înceapă să caute soluţia în afară cuplului.

Oboseală fizică
Stresul inhiba hormonii sexuali. Dacă ne simţim în pericol, nu mai avem timp de plăcere. Cu alte cuvinte, 10-12 ore de lucru pe zi, probleme pe care le luăm cu noi în acasă sau chiar în pat, întrebări care ne macina, deadline-uri, toate ucid încetul cu încetul libidoul. Pe termen scurt poate fi acceptabil, dacă scopul e unul nobil.
Pe termen lung însă, nu faci decât să te păcăleşti aducându-ţi noi argumente, pentru că nu faci decât să te transformi într-o fiinţă care îşi neagă partea intimă a vieţii, concentrându-te asupra vieţii profesionale, pentru că acolo ştii mai bine cum merge treaba.
Şi dacă priveşti raţional lucrurile, o să-ţi dai seama că evitarea unei probleme nu duce decât în mod miraculos la rezolvarea ei. E posibil să îl întâlneşti pe cel care să te ajute să o te împlineşti şi intim, dar nu ar fi mai bine dacă între timp ai face şi tu ceva pentru asta?

Loading...

Citește și

Poziţii pentru sex gălăgios, pentru a avea parte de o noapte incendiară

Pentru a avea parte de o noapte incendiară trebuie să puneţi în practică poziţii pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *