Nu mai lăsa telefonul peste noapte AȘA! Detaliul periculos pe care nu l-ai știut despre smartphone-uri

poza-puls

În ultimul timp au apărut tot mai multe cazuri de smartphone-uri care au explodat în timp ce stăteau la încărcat peste noapte. Mitul distrugerii bateriei telefonului atunci când acesta este lăsat la încărcat peste noapte există de ceva timp. Este însă cu adevărat periculos să faci asta?

Adevărul este că nu există niciun motiv de îngrijorare, scrie yoda.ro. Smartphone-urile sunt substimate. Majoritatea telefoanelor inteligente ştiu când bateria este încărcată la maxim, oprind încărcarea atunci când se ajunge la 100%. În plus, chiar dacă nu mai încărca atunci când bateria este full, ocazional va mai porni puţin pentru a o menţine la maxim.

Cu toate că lăsarea telefonului conectat la încărcător nu va face că acesta să aibă combustie spontană sau bateria să se degradeze, există câteva lucruri care trebuie evitate pentru a nu exista cazuri precum cele menţionate mai sus.

În primul rând – supraîncălzirea telefonului. Apoi, folosirea unor cabluri luate de la un terţ. Astfel, pentru a nu exista niciodată vreo problemă, trebuie să te asiguri că telefonul este capabil să îşi regleze temperatura pe cât de mult e posibil. Asta înseamnă scoaterea oricărei huse pe parcursul încărcării şi lăsarea telefonului pe o suprafaţă plată. Punerea sub o pătură sau sub pernă va duce la supraîncălzirea lui iar acest lucru te va deranja şi pe tine, dar şi bateria telefonului.

loading...
Loading...

Citește și

Utilizări spectaculoase: ce nu ştiai că poţi face cu vodca

Chiar dacă mulţi dintre noi consumă vodcă ocazional, trebuie să ştii că această băutură are …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *