NU se mai VÂND ANL-urile!

anl-cmk

Vicepremierul Vasile Dîncu a anunțat că locuinţele ANL pentru tineri nu se mai vând, statul având nevoie de o rezervă de locuinţe sociale şi pentru urgenţe. „ANL n-o să se mai vândă pentru că avem nevoie de locuinţe sociale. După părerea mea, ideea aceasta că vindem locuinţele şi după aceea cu banii rezultaţi construim altele, nu a funcţionat. În momentul în care banii ajung la buget, nu ţi-i mai dă nimeni înapoi”, a declarat Dîncu, în presa centrală. El a precizat că trebuie să existe în fiecare oraş o rezervă de locuinţe pentru urgenţe, dând exemplul cazului exploziei de la Bistriţa, când au trebuit mutate 50 de familii.

Noua lege a locuinţelor va fi finalizată în această toamnă, după care va fi înaintată Parlamentului pentru adoptare. ”Sunt în dezbatere publică o strategie a locuirii şi ceea ce înseamnă o lege a locuinţei care se va termina şi o vom promova în această toamnă. Sigur va ajunge în Parlament, în înţelepciunea lui Parlamentul va stabili ce este mai bine, dar în principal în România, în acest moment, avem în jur de şapte milioane de familii şi opt milioane şi ceva de locuinţe. În schimb în proprietatea publică, fie a statului fie a comunităţilor, avem doar 2% din fondul de locuire, ceea ce nu este normal. În caz de calamităţi, alte lucruri care se pot întâmpla, trebuie să existe locuinţe de necesitate, locuinţe pentru noile generaţii”, a precizat vicepremierul.
Dîncu a adăugat că trebuie construite mai multe locuinţe ANL, fie în parteneriat cu primăriile sau chiar în parteneriat public privat.

loading…


loading...
Loading...

Citește și

Încă o minivacanță pentru ANGAJAȚI!

Ziua de luni, 30 aprilie, a fost declarată prin OUG zi liberă pentru salariaţii din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *