Nu vei mai calca haine niciodata cu aceste trucuri

puls

E atat de cald si afara si in casa incat ultimul lucru pe care ti l-ai dori ar fi sa stai langa masa de calcat cu fierul incins si un maldar de haine alaturi. Tocmai de aceea, iti vom oferi in continuare cateva solutii utile asa incat sa nu mai fi nevoita sa calci vreodata haine.

Iata la ce trebuie sa fii atenta:

Spalarea. Foloseste un program scurt de spalare. Un ciclu lung, care se intinde pe parcursul a 90 de minute, sa spunem, va mototoli hainele foarte tare. De aceea, daca nu sunt foarte murdare, atunci opteaza pentru un timp mai scurt de spalare.

Temperatura. De asemenea, spala hainele la temperaturi scazute, adica in jur de 30°-40°C, deoarece apa fierbinte mototoleste fibrele.

Detergentul. Foloseste un detergent moale. In primul rand, intrucat nu ataca tesaturile si in al doilea, pentru ca hainele nu se vor mai sifona.
Remedii naturale. Inlocuieste balsamul de rufe cu otet sau cu acid citric. Nu trebuie sa te temi ca acestea vor afecta mirosul hainelor, intrucat nu vei pune mai mult de o lingura-doua in sertarasul pentru balsam al masinii de spalat.

Masina de spalat. E important de spus ca nici masina nu trebuie supra-incarcata. Prea multe haine inghesuite in cuva nu doar ca nu se vor putea spala bine, dar rezultatul va fi exact cel nedorit. Si anume, tesaturi mototolite.

Intinde-le imediat. Nu lasa hainele in masina de spalat pana cand crezi ca ai suficient timp sa le intinzi. Asaza-le pe uscator imediat de masina si-a terminat ciclul de spalare. Cu cat stau mai mult, cu atat le vei scoate mai sifonate.

Scutura-le. Inainte de a le intinde pe uscator, scutura fiecare piesa in parte. Tesatura se va intinde in mod natural. Pantalonii, spre exemplu, se prind in carlige de bentita din talie, tragand bine si intinzand fiecare crac in parte.

Pliaza-le. Dupa ce s-au uscat si le aduni, nu le strange vraf, ci pliaza pe rand fiecare piesa, apoi asaza-le una peste alta pe raft. Daca nu stau inghesuite, le poti purta fara grija chiar si fara sa le calci.

sursa: ele.ro

loading…
loading...
Loading...

Citește și

Utilizări spectaculoase: ce nu ştiai că poţi face cu vodca

Chiar dacă mulţi dintre noi consumă vodcă ocazional, trebuie să ştii că această băutură are …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *