sâmbătă , 18 noiembrie 2017 - 6:50

Nucșoara combate varicele


Nucșoara este folosită în preparatele condimentate, se potrivește foarte bine la dulciuri, prăjituri și băuturi. Dincolo de acest aspect, consumul de nucșoară stimulează sistemul cardiovascular.

Nucșoara este un condiment exotic, bogată în antioxidanți, conține vitamina A, C, complexul vitaminic B, uleiuri esențiale, acid ascorbic, riboflavina tiamina, piridoxina, magneziu, zinc, potasiu, calciu.
Nucșoara este înrudită cu scoțișoara, și deși sunt folosite de foarte multe ori simultan în diverse preparate, se deosebește de aceasta prin gust, aromă și proprietăți.

Alungă varicele
Varicele sunt coşmarul oricărei femei. Tinctura de nucșoară este cel mai bun remediu în lupta cu varicele. La 100 g de nucșoară pisată adaugă 500 ml vodcă. Lasă amestecul la macerat timp de 2 săptămâni, agitând sticla zilnic. După această perioadă, filtrează și se administrează câte 20 de picături, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale. Continuă tratamentul până consumi toată tincture.

Protejează dantura
Nucșoara are proprietăți antibacteriene, care protejează dinții și gingiile. Uleiul de nucșoară conține eugenol, care alină durerile de dinți. Pentru dureri de dinți, pune o picătură de ulei nucșoară pe un tampon de bumbac și aplică pe zona din jurul dintelui. Repetă această procedură de mai multe ori pe zi.

 

Combate insomnia
Nucșoara combate insomnia și alte probleme legate de somn. Cea mai ușoară modalitate de a o folosi este să o adaugi într-un pahar cu apă înainte de somn. Un remediu tradițional pentru insomnie este ceaiul de nucșoară. Zdrobește o sămânță de nucșoară și pune-o într-un ibric cu apă. După ce o dai în clocot,o strecori. Ceaiul se bea după cina.

Menține sănătatea orală
Componentele antibacteriene active ale nucșoarei ajută în lupta cu mirosul neplăcut din gură. Acesta ucide bacteriile, stimulând imunitatea gingiilor. Ia un vârf de cuțit de nucșoară, împreună cu un vârf de cuțit de cuișoare, înainte și după masă.

Atenție!
Nucșoara este contraindicată femeilor însărcinate și care alăptează. Consumată în exces, este extrem de toxică, poate provoca lipsa de concentrare, neliniște, halucinație, dureri de stomac, greață, palpitații, delir, poate provoca alergii, crize de astm bronșic.

sursa: clicksanatate.ro

loading...
Loading...

Citește și

Tratamente din bătrâni pentru «roşu în gât»

Amigdalita sau, în termeni populari „roşu în gât”, este mai degrabă o boală a copilăriei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.