miercuri , 22 noiembrie 2017 - 15:06

O noua metodă de fraudă prin e-mail! Iată de ce este bine să îți schimbi frecvent parola

Politia Romana avertizeaza asupra unei noi metode infractionale, de tipul „e-mail fraud”.

Potrivit politistilor, metoda de frauda presupune accesarea contului de e-mail al unei societati comerciale si simularea corespondentei cu societatea partenera. Astfel, poate fi deturnat transferului de bani catre un cont bancar controlat de respectiva grupare.

Pentru prevenirea fraudelor prin e-mail, politistii recomanda schimbarea parolelor de acces in conturile de e-mail la un interval de timp si folosirea autentificării in doi pasi.

De asemenea, este utila si limitarea utilizarii calculatoarelor destinate efecturarii de tranzactii financiare. Concret, nu este bine sa folosim aceste calculatoare si in scop personal (pentru accesare e-mail personal, retele de socializare etc), evitand astfel riscurile de infectare cu virusi informatici.

Ei mai recomanda confirmarea telefonica pentru „operatiunile atipice” sau atunci cand se solicita efectuarea transferului intr-un cont bancar diferit de cel folosit de obicei.

„Evitati sa raspundeti la email-urile in care se solicita schimbarea contului bancar prin utilizarea functiei de replay si creati un email nou, prin care sa solicitati confirmarea acestui fapt”, subliniaza politistii.

sursa: yoda.ro

Loading...

Citește și

Smartphone-urile cu Android sunt tinta principala a hackerilor! Cate telefoane au fost atacate in ultimele luni

Smartphone-urile cu Android au devenit tinta principala a hackerilor. Telefoanele cu Android sunt infectate mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.