duminică , 30 aprilie 2017 - 13:54

O nouă REGULĂ pentru obținerea permisului auto!

scoala-examen

Permisul de conducere auto va fi eliberat doar persoanelor care au absolvit cel puțin 11 clase. Guvernul, prin această măsură vrea să reducă la jumătate numărul de decese rezultate în urma accidentelor rutiere, în următorii 3 ani.

Guvernul vrea ca, prin condiționarea absolvirii învăţământului minim obligatoriu, să se asigure că cine se afla la volan are capacitatea intelectuală de a învăţa regulile de circulaţie şi de a analiză în trafic indicatoarele rutiere. Amintim că în România învăţământul general obligatoriu este de 11 clase şi cuprinde învăţământul primar (5 ani, inclusiv clasa pregătitoare), învăţământul gimnazial (4 ani) şi primii 2 ani ai învăţământului secundar superior (liceul). Obligaţia de a frecventa învăţământul obligatoriu de 11 clase încetează la vârsta de 18 ani. Printre alte măsuri pe care le are în vedere Executivul se numără şi reducerea perioadei în care şoferii trecuţi de o anumită vârstă sunt obligaţi să efectueze verificarea medicală, pentru a dovedi că mai sunt apţi să conducă un autovehicul.

loading…


loading...

Citește și

Un consilier local cere DEMISII la vârf. Doi directori de instituții sunt vizați!

Nicio ședință fără scandal! Se întâmplă la Consiliul Local din Târgu Jiu, acolo unde consilierii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.