O nouă structură, creată de urgență în MAI. Ce rol va avea

Noul ministru al Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a anunţat că începând de joi va fi creată o structură de coordonare.

 Noua structură de coordonare va avea ca obiectiv principal organizarea alegerilor.

‘Începând de mâine voi crea o structură de coordonare care să aibă organizarea alegerilor ca obiectiv principal, o structură de comandă care va ţine şi legătura cu Autoritatea Electorală Permanentă, dar în acelaşi timp, o structură care să poarte un dialog continuu, constant cu partidele politice, care sunt actorii principali ai următoarelor trei luni. Obiectivul meu în acest domeniu este să menţin neutralitatea şi echidistanţa totală a acestui minister, a tuturor celor care lucrează în acest minister până la alegeri. Este un mesaj foarte clar pe care l-am dat şi colegilor din structura de comandă, pentru a-l da mai departe celor din subordinea lor’, a precizat Tudorache într-o conferinţă de presă susţinută la minister.

El a mai anunţat că va transmite acest mesaj şi prefecţilor în zilele următoare şi a subliniat că este esenţial ca acest minister să rămână ‘echidistant, neutru’ în pregătirea alegerilor.

Noul ministru a atras însă atenţia şi asupra importanţei pe care o au eficienţa şi integritatea procesului electoral, reamintind în acest sens că la alegerile locale a fost utilizat ‘cu rezultate evidente’ un software menit să combată votul multiplu.

Tudorache a precizat însă că vor fi gândite şi alte măsuri care să asigure integritatea procesului electoral.

‘E clar că pentru acest Guvern şi pentru mine personal în următoarele trei luni este esenţial să asigurăm o pregătire a procesului electoral fără sincope. Competenţa Autorităţii Electorale Permanente este limpede, dar Ministerul de Interne trebuie să ajute, să susţină toate activităţile care urmează să fie derulate de acum şi până în decembrie. Săptămâna trecută în Guvern au fost adoptate hotărârile privind calendarul de desfăşurare a procesului electoral, precum şi toate măsurile care urmează să fie întreprinse, multe dintre ele măsuri care revin Ministerului de Interne’, a spus el.

De asemenea, el a mulţumit fostului ministru de Interne, Petre Tobă, pentru modul în care a funcţionat ministerul până acum, pentru felul în care s-a achitat de sarcinile pe care le-a avut în ce priveşte organizarea alegerilor locale, gestionarea situaţiilor legate de încercările de trecere a frontierei de către grupurile de migranţi, dar şi alte situaţii specifice.

‘Am ţinut să dau un mesaj de continuitate şi stabilitate ministerului, structurii de comandă. Este un minister foarte important pentru menţinerea ordinii publice în ţară şi e foarte important ca în acest minister să existe predictibilitate atât la comandă, cât şi în modul de acţiune’, a precizat Tudorache.

loading...
Loading...

Citește și

Cuprins de DOR, un copil de 12 ani a vrut să fure un AVION şi să plece la mama sa, în Germania! Ce a urmat!

Un bărbat și nepotul său ar fi încercat să fure un avion, de pe aeroportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *