OFICIAL! PIERDERI de 140 de milioane de lei la CEO!


• Auditorul companiei: INCERTITUDINE SEMNIFICATIVĂ cu privire la continuarea activității

Situațiile financiare ale CEO, pe 2016, relevă o pierdere de 139,8 milioane de lei, iar auditorul companiei, BDO Romania, a atras atenția, într-un raport înaintat acționarilor, cu privire la existența unei incertitudini semnificative cu privire la capacitatea societății de a-și continua activitatea.
Conducerea CEO admite că societatea se află într-o poziție financiară dificilă, însă opinează că aceasta își va continua în mod normal funcționarea într-un viitor previzibil, fără a intra în stare de lichidare.

În raportul finalizat la începutul acestei luni și înaintat acționarilor CEO, auditorul companiei, pe baza unei note întocmită de Directoratul societății, evidențiază, fără rezerve, existența unei incertitudini semnificative cu privire la capacitatea societății de a-și continua activitatea, în condițiile unor pierderi de aproape 140 de milioane de lei și a activelor curente nete negative în sumă de 833 milioane de lei, ceea ce conduce la un risc ridicat privind posibilitățile companiei de a-și onora obligațiile pe termen scurt.
Documentul întocmit de BDO face trimitere la o Notă privind situațiile financiare elaborată de Directoratul CEO în care se mizează pe aplicarea măsurilor de eficientizare, restructurare și reorganizare a companiei.
”Evoluția parametrilor economici ai companiei în ultimii doi ani, precum și faptul că cea mai mare parte a datoriilor pe termen scurt provin din credite bancare, indică o incertitudine cu privire la capacitatea societății de a-și onora obligațiile pe termen scurt. Conducerea societății consideră că prin aplicarea măsurilor de eficientizare, restructurare și reorganizare descrise mai sus se vor genera suficiente lichidități ce vor determina îmbunătățirea fluxului de numerar pentru perioada 2016-2020, controlând astfel riscul de a ajunge în imposibilitatea achitării datoriilor curente”, se menționează în Nota Directoratului.
În perioada menționată, conducerea CEO estimează că se vor obține venituri de aproape 18,3 miliarde de lei, iar rezultatul brut estimat va totaliza aproximativ 118 milioane de lei, la o medie a cantității de energie produsă anual de 14 TWh.

loading...
Loading...

Citește și

Șase zile până la executarea CE Oltenia! Suma: 310.000 de lei

Complexul Energetic Oltenia a fost somat de un expropriat al satului Lupoița că va fi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *