Om de afaceri, acuzat că a beneficiat ilegal de peste 2 milioane de lei din bugetul UE

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Ștefan Radu, administrator al unei societăți comerciale, pentru că a obținut în mod ilegal fonduri de peste două milioane de lei din bugetul Uniunii Europene.

Conform DNA, inculpatul este acuzat de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

„În perioada 2010 — 2014, inculpatul Radu Ștefan, în calitate de administrator al unei societăți comerciale cu obiect de activitate în domeniul agricol, cu ocazia depunerii cererii de plată unică pe suprafață, cu intenție, a determinat în anul 2010 o persoană să declare, fără vinovăție, că exploatează în mod legal suprafața de 0,87 ha teren, care, în realitate, avea alt proprietar, iar în anii 2011 — 2014 a făcut personal, cu rea-credință, declarații în acest sens. Suprafața respectivă face parte dintr-un bloc fizic declarat integral de inculpat la APIA — Centrul Județean Călărași ca fiind utilizat de societatea sa, în condițiile în care proprietarul de drept nu a arendat, concesionat sau dat în folosință acestuia terenul respectiv”, spun procurorii.

În urma acestor demersuri, omul de afaceri a obținut pe nedrept suma totală de 2.665,55 lei, din care 2.068,99 lei din bugetul Uniunii Europene și 596,56 lei din bugetul național.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Călărași. Prejudiciul a fost acoperit în totalitate de către inculpat.

AGERPRES

loading...
Loading...

Citește și

Inspectorii ITM Gorj continuă ancheta în urma exploziei de la Hurezani. AMENZI de 17.500 de lei!

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă al Inspectoratului de Muncă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.