Om de afaceri din Târgu Jiu: Fiscul a luat cu JAPCA bani de la firme

Fostul secretar de stat Gabriel Biriş iese la atac după plecarea de la Finanţe. Guvernul a luat „cu japca“ miliarde de lei din avuţia firmelor din România, în 2015, executând companii pe motive inexistente şi făcând plângeri penale fără fundament, sunt dezvăluirile făcute de Gabriel Biriş, fost secretar de stat în Ministerul de Finanţe, într-un interviu acordat revistei Capital. Acesta spune că statul va trebui să returneze sumele cât de curând.

„Anul trecut am atras atenţia asupra acestei probleme. E o tendinţă pe care am sesizat-o la sfârşitul anului 2014 şi care s-a acutizat în 2015. Guvernul a trebuit să ia bani de undeva, să poată justifica, pe baza încasărilor mari, scăderea TVA, pentru că veneau alegerile. S-a făcut un fel de japcă. În momentul în care bagi banii în buzunarele oamenilor aşa se numeşte. I s-a întâmplat unui client căruia un inspector ANAF i-a spus: „Știu că ai dreptate, dar ce vrei, să ţi-o dau eu, du-te în instanţă!“ Un alt exemplu, a trebuit să dăm adrese din minister să explicăm că acolo unde se aplică taxarea inversă nu există prejudiciu de TVA, să nu mai pună măsuri asiguratorii. Tocmai ca să mai oprim din această emulaţie. A fost un ordin politic clar. Şi se vede în felul în care s-au soluţionat contestaţiile. Fostul şef ANAF şi-a adus o rudă şef la direcţia de contestaţii ca să poată acţiona la comandă. E foarte greu să poţi opri un tăvălug. Cred că şi azi mai produce victime colaterale”, a declarat Gabriel Biriș.

 Sursa: http://www.stiripesurse.ro/gabriel-biris-iese-la-atac-dupa-plecarea-de-la-finante-fiscul-a-luat-cu-japca-bani-de-la-firme_1152867.html
loading...
Loading...

Citește și

Prins BEAT la volan!

  La data de 25 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică au depistat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *