Omu’ la primari

ionut-catrinaPe surse, putem spune că se vehicula cam de multișor ideea că o să apară propuneri de primari pentru deputați și/sau senatori. Creditam, la momentul ăla, un primar cu realizări ca Ion Ciocea, omul ce a atras numeroase investiții la Bustuchin. Sau Adrian Câmpeanu, de ce nu? Iată că a apărut în peisajul propunerilor „subtile” numele lui Ion Iordache, fost primar liberal de Turceni, însă exclus din partid. Nenea ăsta, care probabil a făcut bani de nu le mai știe numărul grație unei firme „exclusiviste”, abonată la contracte din bani publici prin tot județul, s-a pomenit „aruncat” pe buzele și-n gândurile a numeroși primari gorjeni. Majoritatea din PSD, partid pe care l-a susținut fără preget. Și de la care se aștepta acum să candideze fără nicio problemă. Buba a mare e că la PSD e o listă fără număr, cu numeroase ființe care s-ar cuțita între ele fără să clipească. Stau la coadă câțiva oameni cu state vechi, membri de ani buni, așa că un oportunist ca Iordache nu prea are șanse la un loc eligibil.

Revoltat că Florin Cârciumaru a exclus din start o asemenea idee năstrușnică a primarilor (fiți siguri că-i va trage de urechi pe ăia de-au avut măreața idee de a băga zâzanie cu varianta asta, în situația în care există oricum tensiuni în PSD din cauza poziției pe liste), Ion Iordache a bătut obrazul pesediștilor pe care, spune el, i-a ajutat ori de câte ori a avut ocazia. Nu conta că era la PNL, marele combinator de Turceni făcea și desfăcea multe ițe. Susținut transpartinic, și manevrele sale erau de aceeași natură: partidele erau strict niște instrumente în mâinile unui om ce manevra după bunul plac – sau al microgrupului din care face parte – orice. S-au plimbat sume enorme între diverși inși și/sau diverse entități. Totul cu sprijin de acolo de unde trebuia, desigur.

Ei bine, lui Ion Iordache i s-a năzărit acum să fie și parlamentar. Nu-i mai place postura de investitor privat, în care a revenit acum ceva timp. Nu, nene, omu’ – la valoarea banilor din dotarea personală – țintește un fotoliu cald pe la București, de unde să mimeze că-i pasă, când lui i se rupe de destinul acestui județ. S-au găsit niște primari să-i cânte-n strună, iar acum presa locală îl dă drept o soluție normală pentru un mandat de deputat ori senator. Bă, sunteți nebuni?! Înțeleg că mimăm grosolan reforma clasei politice, dar chiar să se iasă în față cu Ion Iordache?!?! Pe bune?!

Pot înțelege frustrarea primarilor, care sigur sunt puțin ajutați de parlamentari de-a lungul a patru ani, iar apoi li se cere să convingă cetățenii să-i voteze pe acei „bucureșteni”. Pot accepta ideea că aceiași primari și-ar dori să aibă un parlamentar din rândurile lor, care să-i înțeleagă așa cum e firesc, să-i sprijine etc. Dar nu pot hali varianta că Iordache este soluția optimă! Bă, mă lași?! Când vi s-a părut că acestui om i-a păsat de altceva decât de buzunarul propriu?!

Nu țin să agit eu apele social-democrației din județ, dar, dacă ar fi să ne luăm după rezultate, proiecte, realizări, poate fi susținut lejer Ion Ciocea. Care ar și câștiga din orice poziție. Mi se pare infinit mai bună soluția decât cea identificată pe genunchi de primarii lu’ pește prăjit.

Am din ce în ce mai mult senzația că listele pentru 11 decembrie 2016 sunt făcute la mișto. Dar grav de tot, să mor io!

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

9 comentarii

  1. Cand a fost IORDACHE exclus din PNL cei mai mascarea presa pe Barbu si Valceanu ca si-au permis sa-l elimine din partid pe cel mai cel, cel mai liberal dintre liberali ….. Acum… cum e si cu presa asta… depinde cine da banul ca sa danseze… PRESA :)))))

  2. Ar fi bine sa candideze la deputati pe locul 1,dar din pacate locul 1 e ocupat se taticul vostru ponta

  3. Nu,nu,e cel mai” potrivit”!Prin decembrie 2012 Domnul Iordache nu declara ca iese definitiv din politica pentru ca” nu poti sa faci si afaceri si administratie cu jumatate de masura,nu rezolvi nimic?Mai luase si DNA-ul in vizor afacerile….nu?”Vedeti?Este un om extrem de hotarat cu…. convingeri puternice! Focus-pocus si a revenit!!Pe mine m-a convins ,mai ales ca isi continua acum si afacerile…sigur ca da…trebuie trecut pe lista!!!Este un om valoros,militant desavarsit in interesul cetateanului dar ma intreb acum a revenit in politica cu jumatate de masura,oare?Seara buna tuturor!

  4. nu e vorba de party priuri

  5. o candidatura ar fi ok

  6. excludere da

  7. offff cata dreptate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *