Opera INEDITĂ realizată din CUIE și AȚĂ a ajuns la Târgu Jiu!

img_5423

Ieri, în Parcul Central din Târgu Jiu a fost expusă pentru prima dată opera tribut cu chipul marelui sculptor Constantin Brâncuși. Opera, care a fost realizată prin tehnica string art de o echipă de tineri artiști ai comunității „Cufir” va fi scoasă la licitație la sfârșitul lunii septembrie , iar întreaga sumă obținută va fi donată pentru achiziționarea operei „Cumințenia Pământului.

img_5424

img_5434

Un grup de tineri format din Remus Rădvan din Târgu-Jiu, Rareș Mateescu din Deva, Andrei Mimiș din Severin și Gabriela Czifra din Timișoara, toți membri ai Comunității artistice „Cufir”, au demarat un proiect, prin care au realizat o operă tribut lui Constantin Brâncuși. Pentru realizarea operei-tribut, tinerii au folosit doar două materiale, respectiv cuie 7000 de bucăți și 20 de kilometri de ață. „Am venit să facem dezvelirea operei pe care am început-o acum 3 săptămâni, este o operă tribut. Opera are 7.000 de cuie și 20 de kilometri de ață. Este cea mai mare lucrare realizată de noi, are doi metri pe 1,80 iar cei 20 de kilometri de ață este distanța pe care a parcurs-o maestrul pe jos de la Hobița la Târgu Jiu. A fost o provocare, dar, vorba marelui sculptor: «Lucrurile nu sunt greu de făcut, greu este să te pui în starea de a le face»”, a spus Rareș Mateescu, unul dintre artiști.

Tur prin ţară

După trei săptămâni de muncă, artiștii au finalizat portretul lui Constantin Brâncuși din cuie și ață. Ieri, la Poarta Sărutului a avut loc ceremonia de dezvelire a operei create de cei de la „Cufir”. „Ce putem să mai spunem despre operă este faptul că ne-am dorit cu strășnicie să contribuim și noi așa cum putem la aducerea înapoi a „Cumințeniei Pământului” și ne-am zis să contribuim prin cea ce știm noi să facem cel mai bine și anume string art. Așa că am construit un portret al celebrului Constantin Brâncuși prin această tehnică. Am întâmpinat și mari dificultăți în a construi un tablou de o astfel de dimensiune și ni s-a părut destul de interesant să abordăm o astfel de tehnică pentru o astfel de celebritate cum este Constantin Brâncuși. După această inaugurare propriu-zisă a operei o să avem un tur prin țară, unde opera va fi expusă în orașe precum Craiova, Timișoara, București în diverse locații” a spus Andrei Mimiș, membru al „Cufir”. La finalul lunii septembrie, opera va fi scoasă la licitație, iar întreaga sumă obținută va fi donată pentru achiziția operei devenită simbol, Cumințenia Pământului.

loading...
Loading...

Citește și

Școală dragă, bun rămas!

Flori, poezii, diplome, aplauze, cântece, emoții, muzică și dans, zâmbete și fotografii – toate au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.