Oraşele SEXULUI din trecutul României. Mărturii ŞOCANTE!

Adevărul.ro:

Mai multe oraşe din Transilvania, Moldova şi Ţara Românească erau descrise în culori sumbre de către călătorii străini din secolele trecute, care le considerau locuri ale depravării, unde numărul prostituatelor era impresionant, iar femeile uşoare aduceau adevărate nenorociri.

Călătorii străini care au vizitat ţările române în secolele trecute mărturiseau că au rămas impresionaţi de mulţimea prostituatelor din marile oraşe. Până la mijlocul secolului al XIX-lea, când au apărut primele măsuri de reglementare legală a prostituţiei, fenomenul prostituţiei era, în unele perioade, scăpat de sub control. Prostituate exilate pe insulă şi ucise în chinuri Unul dintre autorii care au descris în detaliu viaţa şi obiceiurile comunităţilor de pe teritoriul actual al României a fost cronicarul Evliya Celebi, care în anii 1660 a ajuns în Dobrogea, Moldova, Ardeal, Banat şi Ţara Haţegului.

Autorul se arăta impresionat de numărul mare al prostituatelor din Bucureştii acelor vremuri. „Îndeosebi când omul vede fetele necăsătorite umblând cu capul gol şi cu părul despletit fir cu fir şi cu papucii galbeni în picioare, la drept vorbind i se împrăştie mintea ca părul răvăşit. Dar majoritatea acestora sunt nişte sărmane cu moravuri uşoare. Toate nelegiuitele de aici umblă cu faţa descoperită şi poartă fuste de stofă şi de mătase aurită, în diferite culori.”, relata Evliya Celebi, în Cartea călătoriilor. Evliya Celebi povestea şi despre portul prostituatelor din Iaşi. Călătorul a descris femeile uşoare din Medgidia, numit Karasu, în trecut. „Cântăreţelor li se spune guvende. Ele sunt numeroase şi merg din casă în casă şi cântă din dible acordate la întâmplare sau umblă prin grădini fluierând, aceasta nu se consideră o ruşine. Aceste femei destrăbălate au ruinat atâtea mii de oameni de familie şi, ducându-i la faliment, i-au făcut să devină slujnici”, scria Evliya Celebi.

Unele dintre ele aveau parte de o soartă cruntă. „Când femeile uşuratice din cetăţile Ismail, Chilia şi Tulcea sunt prinse, ele sunt aduse pe o insulă, aflată la cinci ore de Tulcea, şi lăsate acolo dezbrăcate, încât mor într-o noapte din pricina ţânţarilor”, scria Celebi, potrivit autorilor cărţii „Călători străini despre Ţările Române în secolul al XIX-lea”. Cârciumile, locuri de prostituţie Cronicarul relata şi despre numeroasele prostituate ce puteau fi întâlnite în cârciumile din Iaşi. „Ele poartă un fel de rochii pestriţe din atlaz, din stofă de mătase şi de catifea şi se încalţă cu papuci cu tocuri înalte şi împodobite cu cuie cu capete mari şi aurite. Ele stau cu capul gol şi cu părul negru despletit. Oferind celor care le ies în cale frumuseţea lor şi plăcerile trupeşti ele plătesc, ca dare, beiului Moldovei, şase pungi pe an. În schimb, femeile cinstite poartă peste fusta de mătase colorată un şorţ albastru, ca şi cele de la marginea Istambulului. În felul acesta şi după îmbrăcăminte se cunoaşte dacă o femeie este sau nu de moravuri uşoare”, scria autorul turc. În Transilvania, unele dintre fetele uşoare erau descrise astfel: „Îmbătat de frumuseţea şi drăgălăşenia acestor femei cu feţele ca luna şi de miresmele ameţitoare din juru-i, tătarul Şah Polad aga zise, în glumă, către vizir: Stăpânul meu, dacă mi-aţi îngădui măcar o dată să merg în acest oraş (Mediaş) şi, luând pe una dintre fetele acestea frumoase, să mă satur şi apoi să merg sătul la soţia mea, n-aş regreta la moarte”, scria autorul.

Citeste mai mult: adev.ro/nxsgoe

loading...
Loading...

Citește și

Bătrân pierdut în munții Vâlcan, căutat de salvamontiști!

Un bătrân în vârstă de 84 de ani, din judeţul Hunedoara, care a plecat, marţi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *