Oţetul, leacul minune


Nu-i aşa că ţi-ai clătit şi tu podoaba capilară cu oţet de mere, pentru a scăpa de mătreaţă şi a avea un păr neted şi lucios? Folosit astăzi mai mult în bucătărie, oţetul era considerat pe timpuri un remediu universal.

Are efect antimicrobian
Părintele medicinei legale, Song Ci, susţinea că oţetul este bun pentru dezinfectarea mâinilor înainte de a intra în sala de operaţie. Studiile moderne arată ca previne apariţia mai multor tipuri de infecţii.

Scade tensiunea arterială
Persoanele hipertensive îl pot folosi că remediu naturist, pentru ca are foarte mult potasiu, iar acesta este benefic în scăderea presiunii arteriale. Dr. Daniela Buşneag, specialist în medicina generală, apifitoterapie şi homeopatie, te sfătuieşte să consumi în fiecare zi un pahar cu apă în care ai adăugat o lingură cu oţet natural de mere.

Benefic în cazul diabeticilor
Fitoterapeuţii recomandă oţetul de mere persoanelor care suferă de diabet, pentru că ajută la reglarea nivelului de zahăr în sânge. În acest sens, dr. Buşneag propune următoarea schemă de tratament: „Într-un pahar cu apă se adaugă două linguri cu oţet de mere şi un vârf de cuţit cu sare. Amestecul se consumă înainte de fiecare masă.”

Îngrijeşte şi vindecă pielea
Oţetul de mere este eficient în ameliorarea sau tratarea eczemelor, negilor şi arsurilor solare. Efectul curativ constă în eliminarea bacteriilor, echilibrarea pH-ului pielii şi absorbţia excesului de sebum.
Prepară un amestec din 3 părţi apă şi o parte oţet de mere. Curăţă tenul, dupa care, cu un disc demachiant, şterge-l cu soluţia preparată. Lasă apoi să acţioneze 10 minute, după care clăteşte. Pentru tratamentul celulitei, într-un pahar cu apă adaugă 2 linguri cu oţet de mere. Bea preparatul zilnic, dimineaţa. Pentru hipercolesterolemie, ia o linguriţă de oţet de mere într-un pahar cu apă, de 3 ori pe zi.

Bogat nutriţional
Oţetul obţinut prin fermentaţie naturală nu trebuie ocolit, deoarece este bogat în principii active. „Este un eficient antibiotic, cu un conţinut ridicat în minerale şi oligoelemente: potasiu, calciu, magneziu, fosfor, clor, sodiu, cupru, fier, siliciu şi fluor”, explică dr. Daniela Buşneag, fitoterapeut, specialist în medicină generală.

sursa: click.ro

loading...
Loading...

Citește și

Ce poți trata cu apa salină

Apa cu sare de mare purificată sau soluția salină sterilă ajută la regenerarea pielii și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *