vineri , 9 decembrie 2016 - 3:50

Otrava albă pe care o consumăm în fiecare zi

poza-puls

Glutamatul de sodium E621 este aditivul adăugat în toate alimentele şi în toate preparatele din restaurante. Scopul utilizării pudrei cristaline, asemănătoare cu zahărul sau sarea, este de a intensifica aroma mâncării pentru a obţine mai mult profit.
Glutamatul de sodiu creşte pofta de mâncare, determinându-i pe oameni să mănânce exagerat de mult, ceea ce în timp duce la îngrăşare. Medicii atrag atenţia asupra faptului că din cauza acestui aditiv se declanşează dependenţele de mâncare.
Potrivit healthylifetricks.com, substanţa se găseşte în cârnaţi, salam, chipsuri, mixurile pentru supă, alimente conservate şi bere, iar companiile din industrie o utilizează pentru a oferi savoare alimentelor de proastă calitate şi pentru a reduce costurile de producţie.
Glutamatul de sodiu fost descoperit în 1907 de Ikeda Kikunae, în timp ce făcea diferite experimente. Japonezul încerca să descopere substanţa cu ajutorul căreia aroma naturală a alimentelor congelate sau conservate putea fi îmbunătăţită.
În scurt timp, a devenit extrem de popular în America. Glutamatul de sodium are un efect negativ asupra papilelor gustative, iar consumul exagerat de alimente care au în componenţă acest aditiv provoacă ameţeli, migrene, palpitaţii, slăbiciuni şi dureri în piept.
Specialiştii susţin că glutamatul este substanţa din cauza căreia nu putem renunţa la chipsuri, snacksuri şi semi-preparate.

loading...

Citește și

puls

9 recomandări pentru cumpărăturile de Sărbători

În mod tradiţional, în apropierea Sărbătorilor de iarnă creşte consumul de produse alimentare, iar unii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.