Păcatele lui Olaru. Adjunctul Direcției Resurse Umane de la CEO, OUT din cursa pentru șefie

olaru-ceo2

Bătălia pentru postul de director al Direcției Resurse Umane din CEO nu a fost încă tranșată, Directoratul companiei energetice întârziind să anunțe câștigătorul.
Creditat, inițial, cu cele mai mari șanse pentru ocuparea funcției, actualul director adjunct, Sorin Olaru se pare că a ieșit din cărți, după ce conducerea CEO i-a analizat activitatea începând cu luna ianuarie, a anului trecut.
A girat sutele de angajări și promovări ale fostei administrații

olaru-ceoCinci angajaţi ai CE Oltenia au candidat, la jumătatea lunii august, pentru postul de director de Resurse Umane. Marin Golea, lider la Federaţia Naţională Mine Energie, Corneliu Gârjoabă, lider de sindicat şi fost director de Resurse Umane la Turceni, Valentina Trofin, fosta şefă a Direcției Resurse Umane a companiei, Sorin Olaru, actualul adjunct al direcției, şi Isabela Popa, şefa de la Formare Profesională.
Patru dintre aceștia au fost vehement contestați în spațiul public, exceptie făcând Sorin Olaru, creditat cu cele mai mari șanse pentru a ocupa funcția.
Directoratul CEO a întârziat anunțarea câștigătorului concursului pentru că, potrivit unor surse, niciunul nu i-a convins pe șefii companiei la interviul susținut la data de 17 august.
Nici măcar adjunctul de la Resurse Umane, Sorin Olaru, nu a trecut testul și, conform surselor citate, în luarea unei decizii a cântărit foarte mult activitatea acestuia din ultimele 20 de luni.
Concret, Olaru a fost promovat director adjunct, la 1 ianuarie 2015, fosta conducere a companiei oferindu-i și un salariu pe măsură, 8.459 de lei, cu 1.900 de lei mai mult decât cel pentru poziția deținută anterior, aceea de șef departament.
Din noua postură, Sorin Olaru a girat cele 121 de angajări făcute anul trecut de fosta administrație, dintre care 23 în posturi TESA, încadrări catalogate, în media locală, ca fiind politice, în timp ce compania a dat afară 2.000 de salariați. În aceeași perioadă, Olaru și-a dat acordul pentru peste 470 de promovări, măsură prin care a fost mărit fondul de salarii cu aproximativ 212.000 de lei, lunar.
Zilele trecute, lui Olaru i s-a cerut demiterea de către liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, acesta susținând că listele de disponibilizări s-au făcut, în acest an, pe criterii politice la CEO.
loading...
Loading...

Citește și

Termenul de depunere a cererilor de plecare voluntară din CEO a EXPIRAT! NOTIFICĂRI la AJOFM

Angajații din CE Oltenia care au vrut să intre în programul de 200 de disponibilizări …