Pacientă în comă, după ce a luat o infecție din spital

O pacientă în vârstă de 67 de ani se zbate între viață și moarte, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, din cauza complicaţiilor postoperatorii. Femeia a contractat o infecție nosocomială, după ce a suferit o intervenție chirurgicală de coxartroză la Spitalul Județean.

Ieșeanca a fost internată, la începutul lunii mai, în Clinica de Ortopedie de la Spitalul ”Sfântul Spiridon”, unde a fost operată de coxartroză. Intervenția a decurs bine, însă complicaţiile au început să apară după câteva zile de la operaţie, odată ce pacientei i s-au făcut manevre de kinetoterapie în spital. În urma exercițiilor, proteza care i-a fost montată de ortopezi i s-a desprins din locul în care a fost implantată, scrie Ziarul de Iași.

Ulterior, împreună cu medicul curant, familia pacientei a programat o reintervenţie pentru reimplantarea protezei. Din nefericire, însă, starea pacientei s-a degradat constant, în termen de mai puţin de o săptămână de la intervenţie femeia fiind transferată în ATI, cu sepsis sever. Analizele au arătat că femeia a contractat bacteria Clostridium difficile, întregul organism având de suferit în urma acesteia.

loading...
Loading...

Citește și

Între secetă şi vijelii! Fenomene extreme!

România este lovită de fenomene extreme. Secetea distruge tot ce e în cale. La Buzău …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *