Panduri din ce în ce mai „subțiri”…

pandurii1

Deși campionatul Ligii I este momentan întrerupt, formația Pandurii Târgu Jiu pare din ce în ce mai ”invalidă” și mai ”necăjită” pentru competiție. Există pericolul ca antrenorul Petre Grigoraș să nu poată conta decât pe mai puțin de jumătate din lot la următoarea dispută oficială.

Pe zi ce trece, veștile de la Pandurii sunt tot mai proaste, nimic nu pare a readuce starea de normalitate în curtea unei grupării de fotbal de primă ligă aflată în insolvență. Măsurile de austeritate inițiate de noua conducere a pandurilor, ca și conflictul deschis între președintele din umbră al clubului Marin Condescu și demisionarul Narcis Răducan afectează direct echipa gorjeană, care este la limita de a face față competiției (din Liga I).

pandurii2

Eu unul aș vrea să îi primesc la antrenamente pe toți jucătorii… Până acum s-au purtat discuţii cu domnii administratori, rămâne să vedem ce se va întâmpla.
Petre Grigoraș, antrenor Pandurii Târgu Jiu

Printre greve și suspendări, între amenințări și divorțuri!

Săptămâna trecută a fost una la fel de încinsă pentru Pandurii ca și ultimele care s-au scurs în această perioadă. Cert e că o parte dintre jucători și-au semnat deja divorțul (pe cale amiabilă) cu echipa gorjeană, iar o parte sunt pe cale să o facă. Dintre ”fericiții” care se pot bucura acum de libertatea de a alege un alt angajament se numără și stranierul Christian Obodo. ”Mijlocaşul Christian Obodo a ajuns la un acord cu administratorii clubului pentru rezilierea pe cale amiabilă a contractului cu Pandurii Târgu Jiu. Jucătorul nigerian, în vârstă de 32 de ani, a semnat la începutul actualului sezon un contract pentru un an cu clubul Pandurii şi a evoluat în 7 din cele 13 partide din turul sezonului regulat”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al clubului de primă ligă oltean. Totuși, dincolo de ”amiabila” înțelegere dintre Pandurii și mijlocașul în vârstă de 32 de ani, săptămâna trecută a fost una în care s-a consumat și un alt incident destul de neplăcut. Elevii lui Petre Grigoraș au intrat în grevă şi au refuzat să se antreneze, după o întâlnire cu Marian Condescu, în care reprezentatul AGA le-a prezentat noile ”oferte” de salarizare (salarii nu mai mari de 1.000 de euro pe lună). Jucătorii au refuzat propunerea oficială a conducerii şi nu au intrat pe teren pentru a se antrena, în semn de protest faţă de situaţia în care s-a ajuns. Încercând să elimine eventualii ”lideri de sindicat” din echipă, la scurt timp după această acțiune, conducerea pandurilor a decis să recurgă la o poziție de forță, iar un grup format din şase fotbaliști importanţi au fost excluși din lot. E vorba de Herea, Grecu, Munteanu, Răuță, Pleașcă și Ungurușan, care au refuzat ”oferta” de 1.000 de euro din partea lui Condescu și au fost trimiși inițial să se antreneze cu echipa a doua. Chiar dacă la antrenamentul de ieri, desfășurat la Târgu Jiu de Pandurii, au fost văzuți la lucru, cei șase au șanse minime de a mai face parte din planurile lui Grigoraș pentru meciul cu ACS Poli, de vinerea aceasta.

Jucătorii au primit un avans dintr-un salariu şi va urma, în perioada următoare, să mai primească. Dar, în cadrul reorganizării judiciare, sub nici o formă nu mai pot avea aceleaşi venituri. Eu am discutat cu ei şi unii au înţeles, cei care mai sunt controlaţi sau au fost controlaţi de către Narcis Răducan. Se fac anumite propuneri şi dacă se acceptă, se poate trece la reziliere imediată cu pierderea drepturilor pe care le-au avut până acum, pentru că ei părăsesc clubul.
Marin Golea, administrator special al clubului Pandurii Târgu Jiu

Olandezul Buijs a decis să-și caute dreptatea la FIFA

Ca urmare a ultimelor evenimente de la Pandurii, unii dintre jucători au renunțat la greve și orice formă de dialog cu cei din conducere și au hotărât să-și ia soarta în propriile mâini. Este și cazul lui Jordy Buijs, fundașul olandez luând decizia de a merge la FIFA, adică de a-și reclama echipa pentru tratamentul de care are parte. Jucătorul batav fusese chemat în prealabil în fața Consiliului de Administrație, unde a fost informat că va fi obligat să semneze micșorarea salarială la 1.000 de euro pe lună! „Administratorul judiciar a fost cel care l-a forțat să semneze micșorarea. Buijs nici n-a vrut să audă și a depus deja plângere la FIFA referitoare la această situație. Olandezul s-a adresat forului internațional și a solicitat banii până la finalul acestui sezon competițional, atunci când îi expiră și contractul”, au dezvăluit surse din interiorul echipei. Olandezul Jordy Buijs venise în această vară la Pandurii de la Roda JC Kerkrade, formație care îl transferase de la Hereenveen (prima ligă din Olanda). Revenind la Pandurii, deocamdată, se știu numele a nu mai puțin de 5 jucători care au dorit de la bun început să părăsească echipa aflată în insolvență: Bunoza, Buijs, Obodo, Țucudean și Vali Munteanu. În Liga I, după trei înfrângeri consecutive, Pandurii Târgu Jiu a ajuns pe locul 8, cu 19 puncte.

loading…
loading...
Loading...

Citește și

Penitenciarul Târgu Jiu bea din Cupa Firmelor

Cupa Firmelor și Instituțiilor din Gorj la minifotbal și-a desemnat câștigătoarea! Echipa Penitenciarului Târgu Jiu …

2 comentarii

  1. Daca ati avea ceva in capul ala, imprumutati o suma de bani pentru plata salariilor pe doua luni si pastrati lotul actual care 100 % se califica in playoff. Diferenta de bani pe care o incasati de la televiziune ajungea sa platiti tot lotul de titulari din echipa si nici nu aveati grija retrogradarii, va bateati cu Steaua si Dinamo, nu cu Chiajna, poate se remarca si un jucator-doi, iar in iarna aveti timp pentru remanierea si intinerirea lotului.Dar pentru asemenea decizii iti trebuie conducatori cu cap, nu habarnisti in ale sportului si administrarii afacerilor.

  2. Daca aveti trecere pe la cei de la GORJ EXCLUSIV , va rog sa-i rugati sa ne dea voie sa publicam comentarii, pentru ca se pare ca suntem interzisi pe acolo , iar pe ei saracii ii depaseste fenomenul asta.Ideile noastre au fost de f multe ori benefice pentru club pentru ca , spre deosebire de altii, avem si idee despre fenomenul fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *