Pandurii au renunțat la grevă, dar au devenit și mai săraci!

faza12-pandurii

Așa cum era de așteptat în plină insolvență, măsurile de criză au fost implementate începând de miercuri, la Pandurii, de către principalii responsabili ai grupării de fotbal gorjene. Trupa lui Grigoraș va trebui să se mulțumească doar cu salvarea de la retrogradare având în vedere că o mare parte dintre jucători vor părăsi echipa din Târgu Jiu după reducerile salariale masive.

Ședința de ieri, a Membrilor Asociați de la clubul Pandurii, condusă de cei doi administratori, a încercat să ofere o variantă de compromis pentru a dezamorsa momentan situația critică de la echipa de fotbal gorjeană. Practic, jucătorii au ieșit din grevă și s-au antrenat pentru prima oară după câteva zile bune, dar au primit o veste neplăcută: fiecare component al formației oltene va trebui să suporte o reduce salarială de minim 75%. Nefiind nici măcar invitat la ședința desfășurată ieri de către principalii responsabili ai clubului Pandurii, ”executivul” Narcis Răducan s-a grăbit deja să afișeze un aer marcat de pesimism în privința viitorului grupării de primă ligă din Târgu Jiu: „Nu cred că este cea mai bună soluţie, este o echipă, vorbim de un spirit de grup. Era normal să vorbim cu toţii. Situația era și așa alarmantă, iar acum am dubii mari în privința a ce se va întâmpla cu Pandurii până la finalul sezonului”. Narcis Răducan a oferit în schimb, detalii despre cum a decurs întâlnirea dintre administratorul special cu putere de președinte, Marin Golea, și jucătorii lui Petre Grigoraș: „A fost o discuţie particulară cu cea mai mare parte din băieţi, nu cu tot lotul. Au fost chemaţi separat, la unul din membrii asociaţi, la birou. Li s-a propus achitarea undeva la 20% din salariu ce urmează să fie dat în următoarele zile, apoi urmează ca fiecare să-şi analizeze situaţia. Totul este în aer deocamdată, ei au contracte şi trebuie să-şi respecte contractele”, a comentat președintele executiv al pandurilor, care nici el nu va face rabat de la noile rigori salariale.

Jucătorii străini, primii plecați

La auzul ultimelor veștii din partea conducerii, mai mulți jucători și-au exprimat deja dorința de a-și rezilia contractul cu Pandurii, iar primii care vor spune adio grupării de fotbal gorjene vor fi stranierii. „Sunt jucători care au anunţat că vor să plece, au şi transmis mai departe. Jucătorii străini vor să plece acasă. Nu ştiu dacă rămâne vreun jucător străin din lot… Toţi au venit la mine şi doresc să plece, o să vină şi agenţii şi vor să încheie amiabil conturile cu Pandurii. Regulamentul este clar, e mai bine să îi laşi să plece pentru binele clubului. Asta chiar dacă se va slăbi din punct de vedere valoric, dar e mai sănătos financiar”, a dezvăluit președintele executiv al pandurilor, Narcis Răducan. Din câte se pare, pe lângă stranieri, mai sunt și alți fotbaliști din lotul gorjean care au aceeași dorință: de a părăsi cât mai repede Pandurii. ”Sunt și jucători români cu cotă, care sunt deja sunaţi de 3-4 echipe, iar în condiţiile în care primesc un procent de 20% din ceea ce merită, e clar că nu vor rămâne şi vor solicita încheierea amiabilă a contractelor”, a precizat Răducan. În aceste condiții, rămâne deci, de văzut, ce formulă de echipă va avea la dispoziție antrenorul Petre Grigoraș pentru meciul de duminică, din campionatul Ligii I, cu Astra Giurgiu.

Un lot dominat de tineret?

În urma măsurilor adoptate de conducătorii de la Pandurii în această săptămână, trupa lui Grigoraș are toate șansele să aibă un lot format din tineri jucători, la care se vor mai adăuga, cel puțin până în pauza de iarnă, câțiva fotbaliști cu experiență. Așadar, apropos de valoarea lotului, o mare problemă va apărea însă, din ianuarie, la reluarea campionatului Ligii I. ”Acum vor rămâne totuși, la echipă, unii jucători care, ţinând cont că suntem în mijlocul sezonului, nu au unde să plece și vor juca până la prima fereastră de transferuri. Acum este totul particular, decizia aparţine fiecăruia în funcţie de momentul carierei, locul de unde este. Unii sunt tineri şi pot să joace şi în plus nu ar avea salarii mari”, a punctat Narcis Răducan. Jucătorii care vor decide să rămână cel puțin până în iarnă la Târgu Jiu vor încasa în această săptămână circa 800-1.000 de euro, în funcție de mărimea contractului pe care îl au cu Pandurii.

Răducan se va decide până la finalul săptămânii

raducan123

Dacă în mare, situația jucătorilor este una deja anticipată, în ceea ce privește viitorul ”executivului” Narcis Răducan lucrurile sunt încă în coadă de pește. Oficialul clubului gorjean mărturisește că până la finalul acestei săptămâni se va decide dacă va continua sau nu la Pandurii. ”Şi eu îmi voi analiza situaţia, iar până la finalul săptămânii voi anunţa dacă rămân sau nu, cu actuala strategie pentru următoarele luni. Nu cunosc încă poziţia lui Grig, iar până vineri voi lua o decizie. În funcție și de deciziile jucătorilor. Cine nu vrea să rămână nu trebuie să mai facă grevă, pleacă. La finalul săptămânii tragem linie şi vedem cine mai rămâne”, susține Răducan.

Un nou obiectiv pentru Pandurii

Din câte se pare, noua realitate de la Pandurii va modifica semnificativ obiectivul de performanță pentru echipa de fotbal gorjeană în acest sezon al Ligii I. ”Cine consideră că îl ajută în carieră să rămână la Pandurii, va rămâne. Nu mai putem vorbi acum de mare performanţă… Totuși, vor mai rămâne și jucători de valoare şi ţinând cont de calitatea fotbalului din Liga I, vom mai face puncte. Nu vom mai avea prima şansă la ceea ce ne-am dorit, iar asta dezamăgeşte. I-am sfătuit pe băieţi să analizeze foarte bine, tot timpul îi sfătuiesc să joace. Cine rămâne, să dea totul. Aş vrea să nu fie cap de linie, chiar dacă ieşim şifonaţi, dar măcar o parte să rămână. Avem nevoie de puncte, dacă nu pentru play-off, măcar pentru menţinerea în prima ligă”, a concluzionat ”executivul” Narcis Răducan. În Liga I, Pandurii ocupă deocamdată locul 8 în clasamentul Ligii I, cu 19 puncte, fiind la o singură ”lungime” de zona play-off.

loading…


loading...
Loading...

Citește și

Pandurii i-a pus gând rău, semifinalistei Cupei României

Runda cu numărul XXV din liga secundă de fotbal aduce o misiune destul de dificilă …

Un comentariu

  1. Redactia, va rog, sa-mi raspundeti si mie la o intrebare: este adevarat ca aceste sindcate conduse de acest Condescu, USMO, aveau si ele contribuite la Pandurii si ca au dat in ultimii ani doar suma de 1000 lei?
    Si, daca e adevarat, ceilalti actionari nu stiau? Cum de isi permit unii care n-au dat decat 1000 lei la club sa vina si sa faca strategii pe banii altora? Unde-i raspunsul la ghicitoare si nu-l vedem?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *