Pandurii de pe drumuri

pag161

Cel puțin teoretic, Pandurii poate speră că până la finalul acestui sezon va putea juca din nou acasă, pe noul stadion ”Municipal”, acum aflat în plin proces de construcție. Ținând cont și de problemele financiare pe care gruparea de fotbal gorjeană le acuză, ”migrarea” la Severin constituie deocamdată un mare handicap pentru Pandurii. Așa că, oficialii olteni abia așteaptă să revină la Târgu Jiu, odată cu finalizarea proiectului noii arene. Cel puțin dacă va mai exista și o echipă care să joace acolo, în prima ligă… ”Suntem echipa care jucăm pe teren neutru, jucăm în deplasare toate meciurile, un mare dezavantaj pentru noi. Și vorbim aici și de partea financiară, ar fi însemnat foarte mulți bani care intrau în club dacă jucam la Târgu Jiu. Cu inaugurarea acestui proiect grandios putem vorbi de un club cu stabilitatea financiară”, crede președintele clubului Pandurii, Narcis Răducan.
pag163

Fostul „sintetic”, o nebuloasă…

Din păcate, naveta făcută de Pandurii la Severin în ultima vreme, nu reprezintă singurul neajuns al echipei de fotbal gorjene. Trupa lui Grigoraș se poate antrena la Târgu Jiu doar pe un singur teren și acela de dimensiuni reduse. Subiectul fostului ”sintetic”, suprafață din incinta Complexului Sportiv Municipal ce servește acum doar ca parcare pe teren viran, rămâne încă destul de încins. Nici după mai bine de un an de zile, pentru respectivul teren de fotbal nu s-a găsit vreo soluție de a fi reabilitat. Conducerea clubului Pandurii încearcă să explice situația reală a proiectului lăsat de izbeliște: ”Sincer, este o procedură birocratică extrem de grea, pe care nu o înțeleg în totalitate. Ceea ce este important e că nimeni nu beneficiază de acest teren. Nu beneficiază în primul rând centrul de juniori, suntem orașul cel mai slab din punct de vedere al infrastructurii sportive și fotbalistice. Nu este vorba de costuri, și așa acum ar fi greu să începem un alt proiect… Dar, acest teren este în proprietatea Primăriei și procedurile sunt complicate. Trebuie discutat cu Membrii Asociați, și nu ar strica să-i întrebați chiar pe ei. Oricum, decopertarea a fost făcută înainte să vin eu la Pandurii. Este un subiect interesant și aș vrea să aflu și eu de ce avem doar un teren antrenament cu dimensiuni reduse”, a precizat Narcis Răducan. Din nefericire, dispariția fostului ”sintetic” a afectat grav activitatea grupelor de copii și juniori de la clubul Pandurii. Nemaivând, practic, pentru o bună perioadă de timp, unde să se antreneze, tinerii fotbaliștii gorjeni fie au migrat în altă parte fie au făcut sacrificii mari pentru a-și continua activitatea de peformanță la Târgu Jiu. Cele mai expuse sunt grupele mari de juniori, însă chiar și așa, rezultatele continuă să fie unele meritorii. ”Sunt grupe de copii care deocamdată nu sunt afectate, cele care joacă pe teren redus. Am găsit soluții și pentru grupele mari. Este un efort pentru toți părinții, chiar am discuții periodice cu absolut toată lumea, să centralizăm ideile și problemele cu care ne confruntăm. Vreau să-i facem să înțeleagă, este o problemă care ne afectează direct și nu s-a găsit rezolvarea. Nu ne putem desfășura activitatea așa cum dorim și facem cu toții eforturi pentru a remedia situația. Cu toate astea, totuși sunt rezultate, suntem un club cu performanțe. În lotul de 25 avem 7 jucători Under 21, iar la echipa a doua sunt jucători între 16 și 19 ani. Ne preocupă viitorul, chiar dacă nu de fiecare dată avem cele mai bune condiții de antrenament. Pandurii este o fabrică de fotbaliști”, susține președintele clubului de fotbal gorjean, Narcis Răducan.

pag162

Nu sunt Mourinho, sunt un angajat care nu poate lucra singur. Însă, până acum, toată lumea a zis că este mulțumită de ceea ce am făcut aici, iar împreună încercăm să salvăm clubul.
Narcis Răducan, președintele C.A. al clubului Pandurii Târgu Jiu

Se gândește să plece Răducan?

Având în vedere situația aproape de colaps în care se găsește Pandurii în acest moment, Narcis Răducan ia în calcul și o posibilă plecare de la gruparea de fotbal gorjeană. Actualul șef al pandurilor continuă să susțină că a făcut alegerile cele mai bune de când a venit la Târgu Jiu. ”Iau în considerare orice. Am și aceste gânduri. În condițiile în care se consideră că există pe piața locală soluții mai ieftine, acestea pot fi accesate. Fiecare lucrează cu cine dorește. Mi-am exprimat deja propunerea că, dacă există cea mai mică urmă ca măsurile care le-am luat să nu fi fost în beneficiile clubului, atunci, fără probleme, putem încheia colaborare. Nu sunt antrenor sau jucător, care să ceară bani până la finalul contractului. Eu, oricum, o să fiu judecat după performanțele care le am, sportiv și financiar. Restul, că sunt drăguț sau nu, la fotbal nu contează impresia artistică, contează doar performanțele”, declară Narcis Răducan.
loading...
Loading...

Citește și

Bogoi surprinde: „Lupescu a venit ca un învins şi a plecat tot ca un învins!”

Antrenorul pandurilor a comentat deznodământul alegerilor pentru președinția FRF, prin care marele favorit, Ionuț Lupescu, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *