Pandurii decid astăzi dacă se va merge la matineu sau la nocturnă

grigoras-faza1

După săptămâni și chiar luni de confuzie generală, Pandurii își poate hotărî astăzi, soarta, în ceea ce privește sezonul 2016-2017. Fie vor accepta diminuarea salariilor, fie vor pune punct aventurii la Târgu Jiu, acestea sunt cele două variante pe care jucătorii și staff-ul tehnic le vor avea la dispoziție după întâlnirea cu cei din conducerea grupării de fotbal gorjene.

Reveniți la grevă, fotbaliștii de la Pandurii așteaptă momentul zero care va decide în mare măsură soarta echipei pentru această stagiune. Chiar astăzi, staff-ul tehnic alături de jucători, ”executivul” Narcis Răducan, administratorul judiciar și administratorul special al clubului gorjean se vor întâlni pentru a decide viitorul pandurilor. Din păcate, prognoza nu este una deloc bună, iar mulți se așteaptă la un exod în masă al jucătorilor către ”alte zări” din Liga I. Doar câțiva fotbaliști par să mai accepte compromisul și să rămână ”panduri” cel puțin până în iarnă, în vreme ce o mare parte sunt hotărâți să plece cât mai repede. În ce condiții? Vom vedea după ședința de astăzi…

Până acum doar promisiuni. A venit însă, o „promisiune” de diminuare substanțială a salariilor!

Zi după zi, săptămână după săptămână, situația de la Pandurii s-a deteriorat constant și totul din cauza problemelor financiare, alungându-se la un pas de depunctări, dar și greve și amenințări cu boicotarea partidelor din Liga I. Ceea ce este însă clar, în aceste zile se vor consuma ultimele episoade ale clubului Pandurii vis-a-vis de noțiunea de performanță. Invitați să discute la aceeași masă cu președintele executiv al clubului, Narcis Răducan, cu administratorul financiar, Emanoil Ciobanu, și cu administratorul special, Mihai Golea, elevii lui Petre Grigoraș au de ales între acceptarea noii realități (insolvență și reducerea plafonului salarial până la 1.000 de euro!) sau despărțirea de echipa gorjeană.

„Oricum, toți suntem sătui de promisiuni, iar acum vrem fapte!”

faza12

Până la ora ședinței de astăzi, cu principalii responsabili ai clubului Pandurii, elevii lui Grigoraș nu doar că aveau păreri împărțite în privința viitorului lor la Târgu Jiu, dar nici nu se hotărâseră încă toți dacă vor accepta noile măsuri de criză. Unul dintre veteranii echipei gorjene, goalkeeperul Răzvan Stanca, mărturisește că se va gândi foarte bine atunci când va lua o hotărâre, asta și în funcție de planul propus de noua conducere de la Pandurii. Deocamdată, Stanca lasă de înțeles că ar putea să rămână, cel puțin până în iarnă, la gruparea olteană. Portarul pandurilor recunoaște totuși, că nu poate vorbi în numele celorlalți colegi de echipă: ”Da, este o situație în primul rând disperată, confuză și sper să se rezolve într-un fel sau altul. Pentru că noi am fost prinși la mijloc și chiar nu avem nici o vină că s-a ajuns aici. Sincer, eu nu m-am hotărât încă ce decizie voi lua pentru că am înțeles că mâine la ora 15:00 ne vom întâlni cu cei din conducere. În funcție de ce ni se va transmite, e clar că vom lua fiecare câte o decizie. Nu știu ce decizie vor lua alți colegi de-ai mei, dar eu unul nu mă grăbesc cu concluziile ținând cont și că sunt de aici, de-al casei.. E adevărat, poate unii își permit să plece de pe acum și să mai aștepte 2-3 luni până își vor găsi echipă, dar eu nu am luat nici o decizie deocamdată. Oricum, toți suntem sătui de promisiuni, iar acum vrem fapte! Este și păcat de munca noastră, am jucat în Europa League și peste noapte să ajungem să ne batem la retrogradare? Sper din tot sufletul să se lămurească problema cât mai repede”, a punctat Răzvan Stanca.

Nu mai vor să fie părtași „la o mare minciună”!

Dacă veteranul din poarta pandurilor se arată dispus la o formă de compromis ”până la noi ordine”, alți colegi de echipă se arată mai mult decât hotărâți să părăsească corabia eșuată. Unul dintre componenții de bază ai formației gorjene, sătul de atâtea promisiuni și minciuni, abia așteaptă să pună punct aventurii de la Pandurii: ”Nu știu dacă putem să numim grevă ce se întâmplă acum, ci mai curând o luare de poziție din partea noastră, a jucătorilor. Poate nu vorbesc în numele tuturor colegilor, dar e clar că eu unul nu voi accepta un salariu de 1.000 de euro, ar însemna să accept o altă minciună! Sunt eu de vină că am semnat un contract la începutul sezonului și nu se respectă? Sunt eu de vină că ni s-au promis de atâtea ori că ni se dă măcar un salariu și nu am văzut absolut nimic? Ceea ce părea o echipă frumoasă aici, la Târgu Jiu, a ajuns acum o bătaie de joc! Abia aștept să plec, nu vreau să mai fiu părtaș la o mare minciună. Mai bine stau 2 luni pe margine decât să își bată cineva joc de mine! Nu știu exact ce se va întâmpla mâine (nr. red.-marți, 01.11.2016.), dar nu-mi fac iluzii, situația e clară”, a declarat jucătorul care a dorit totuși, să-și păstreze anonimatul pentru a nu risca eventuale sancțiuni.

Golea scos afară din vestiarul echipei!

Din câte se pare, pe lângă o bună parte dintre jucători, șansele de a părăsi cât mai repede Pandurii îi sunt atribuite și președintelui executiv, Narcis Răducan, care a avut deja un schimb aprins de replici cu Marin Golea. Administratorul special al clubului a intrat în vestiarul jucătorilor, iar Răducan l-a ”poftit” afară, moment în care Golea l-a amenințat pe ”executiv” că îl va da ”liber” de la gruparea de fotbal gorjeană. Cert este că același Golea nu uitase anterior să le transmită jucătorilor că va impune un plafon salarial de 1.000 de euro la echipă, chiar și cu riscul de a se ajunge într-un eșalon inferior. Rămâne deci, de văzut, care va fi reacția elevilor lui Sânmărtean and Co. la ședința ad-hoc de astăzi. Conducerea pandurilor a promis de nenumărate ori în ultimele luni că o parte dintre datorii vor fi plătite pentru a putea motiva jucătorii. Mințiți la nesfârșit, elevii lui Grigoraș au devenit insensibili la promisiuni, săptămâna trecută, când au refuzat să se antreneze înaintea deplasării de la Craiova și abia au fost înduplecați să intre pe teren. După acel joc, au promis la rândul lor că nu se vor mai prezenta la nici o ședință de pregătire și la nici o altă partidă din Liga I.

loading…loading...
Loading...

Citește și

Doar remiză cu UTA, retrogradarea tot mai aproape…

Pandurii a ratat o nouă șansă de a mai pune 3 puncte la zestrea foarte …

Un comentariu

  1. BA, L-ATI UITAT PE CONDESCU! GOLEA NU MERGE NICAIERI FARA CONDESCU.
    MA-NTREB OARE CUM L-OR PRIMI JUCATORII PE ACEST CONDESCU, CARE IN CIUDA FAPTULUI CA ARE BANI MULTI DE DAT INAPOI LA PANDURII JONGLEAZA CU ECHIPA CA CEL MAI TARE INVESTITOR! INVESTIT DE NIMENI ALTUL DECAT CARCIUMARU, NEMUL DIN NEGOMIR DESIGUR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *