Pandurii din ce în ce mai buni… de plată!

pag161

După Răduț, Erico da Silva, Nistor și alții, Comisiile de specialitate ale FRF înștiințează Pandurii că trebuie să plătească salariile restante pentru foștii fotbaliști. Ultima hotărâre de la București a venit chiar în această săptămână și vizează cazul mijlocașului Filip Mrzljak, care a primit un răspuns favorabil de la Comisia de Recurs, adică a doua instanță fotbalistică abilitată să judece litigiile din Liga I.
Astfel, respectiva Comisie a decis ca echipa gorjeană să-i plătească lui Mrzljak salariile restante din perioada aprilie – iulie, ca urmare a memoriului depus de jucător. Se menţine în acest mod decizia dictată de Comisia de Disciplină, iar recursul formulat de clubul Pandurii a fost respins ca nefondat. Decizia este definitivă. ”Întrunită luni, 05.09.2016, Comisia de Recurs a FRF a luat următoarea decizie: MRZLJAK FILIP VS. CS PANDURII LIGNITUL TG. JIU – Încetare raporturi contractuale și pretenții financiare (Pronunțare amânată din 30.08.2016) – Respinge recursul formulat de CS PANDURII LIGNITUL TG. JIU ca nefondat. Admite recursul formulat de jucătorul MRZLJAK FILIP. Obligă clubul CS PANDURII LIGNITUL TG. JIU la plata drepturilor contractuale aferente perioadei aprilie – iulie 2016. Menține celelalte dispoziții ale Hot. 121/27.07.2016. Definitivă și executorie pe plan intern.”, se arată în hotărârea Comisiei de sub tutela FRF. Interesant este faptul că mijlocașul croat solicitase chiar dreptul de a deveni liber de contract, însă în final nu a obținut decât 4 salarii ”compensatorii”.
Una rece, alta caldă…

După ultima veste venită din partea Comisiilor FRF, Pandurii a primit, însă, și o veste bună, dar nu de la forul de la București, ci de la UEFA! Forul european a plătit banii promiși cluburilor care au trimis jucători la Europeanul din Franța. Evident și România, participantă la Turneul Final de anul acesta, a adus sume frumoase pentru cluburile din Liga I, printre care se numără și Pandurii. Astfel, gruparea de fotbal gorjeană se laudă cu 140.000 de euro încasați pentru prezența la Euro a lui Cristi Săpunaru. Cea mai mare sumă de încasat de la UEFA a avut-o FCSB, care a avut 4 jucători în lotul primei reprezentative: Pintilii, Stanciu, Chipciu, Adi Popa, iar în conturile clubului bucureștean au intrat 550.000 de euro. Astra a primit și ea 400.000 de euro pentru că Lung, Găman și Alibec, iar Dinamo la fel ca Pandurii, 140.000 de euro, având în lotul pentru Euro un singur fotbalist. În total, UEFA plăteşte 150 de milioane de euro după Euro 2016. Peste 650 de cluburi vor primi compensaţii. 100 de milioane vor primi cluburile care au eliberat jucători pentru turneul final din Franţa, iar 50 milioane euro vor fi acordate cluburilor ai căror fotbalişti au jucat în preliminarii, indiferent dacă naţionalele acestora s-au calificat la Europeanul din Franţa.

Va mai avea Pandurii jucători de națională?

După schimbările masive de efectiv din această vară, Pandurii a pierdut, printre altele, destul de mult la capitolul potențiali jucători de națională. Dacă înaintea EURO 2016, gruparea de fotbal gorjeană se lăuda cu nu mai puțin de 3 selecționabili, la ultima acțiune a ”tricolorilor” derulată chiar zilele trecute (pentru partida cu Muntenegru din preliminariile Campionatului Mondial), tehnicianul Christoph Daum nu a ales niciun jucător de la Târgu Jiu. Iar în viitor, singurul potențial candidat ar fi mijlocașul Lucian Sânmărtean, sosit în chiar această vară la Pandurii. În rest, doar speranțe… de supraviețuire! Cert este că până și antrenorul Petre Grigoraș recunoaște faptul că, deocamdată, Pandurii nu poate emite pretenții de a avea jucători convocați la prima reprezentativă. Cea din urmă speranță se leagă doar de veteranul Sânmărtean, prezent la Turneul Final din Franța. ”Nu putem încă să ne dăm cu părerea. Decât în urma evoluțiilor viitoare ale echipei și jucătorului. Abia atunci selecționerul se poate gândi sau nu la o astfel de variantă. Dar, deocamdată și noi și Sânmărtean ne gândim la un singur lucru: să creștem în joc pentru a avea rezultate bune. Ceea ce nu s-a întâmplat până acum. E clar, așteptăm mult mai mult. Plus că Lucian a avut de recuperat o perioadă importantă de inactivitate și abia de acum încolo va juca mai multe minute”, mărturisește Grigoraș.

Astăzi, o nouă ședință a acționariatului

Până la noi ”ordine”, Pandurii are însă de rezolvat o problemă ce ține chiar de existența clubului: partea financiară. Ședințele acționarilor clubului de fotbal gorjean se succed în continuare cu repeziciune pentru a se găsi o soluție pentru salvarea echipei de primă ligă, rămasă brusc fără niciun fel de sprijin. Chiar și astăzi, Membrii Asociați împreună cu potențiali investitori se vor întâlni la Târgu Jiu pentru a încerca să găsească o rezolvare măcar în al XII-lea ceas. Reamintim că Pandurii mai are bani de supraviețuire doar până la jumătatea lunii septembrie, iar datoriile din urmă către terțe persoane și firme sunt din ce în ce mai presante, în cazul neplății existând pericolul iminent al depunctării în Liga I. Ca să nu mai vorbim de plecările de jucători în urma salariilor restante.loading...
Loading...

Citește și

Pas mare făcut de Pandurii pentru salvarea de la retrogradare

Cu 3 etape înainte de finalul stagiunii, Pandurii a făcut un pas mare în lupta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *