Pandurii încearcă să „ardă” Gazul degeaba…

pag161

Liga I se reia în acest sfârșit de săptămână odată cu desfășurarea etapei a VII-a din sezonul regulat. Pandurii deschid această rundă de campionat prin întâlnirea de la Mediaș, cu Gaz Metan, acolo unde speră să-și mai îmbogățească zestrea de puncte. Nu și de bani…       
După pauză de 2 săptămâni, Liga I de fotbal revine chiar în acest weekend, iar prologul etapei a VII-a aduce în prim-plan un duel destul de interesant: Gaz Metan Mediaș – Pandurii Târgu Jiu. Se întâlnesc ocupantele pozițiilor 6 respectiv 8 din clasamentul campionatului, dar și doi tehnicieni la prima vedere cu filosofii total diferite: Cristi Pustai –adeptul stilului defensiv (care încearcă să speculeze la maxim arma contraatacului și fazele fixe) vs Petre Grigoraș -promotorul unui fotbal ofensiv (bazat pe posesie și tehnicitate). Dincolo de asta, un amănunt extrem de interesant este acela că Pustai alături de elevul său, Eric de Oliveira vor încerca să răpună acum Pandurii după ce, acum 2 ani și jumătate obțineau cele mai bune performanțe ale carierei lor cu echipa din Târgu Jiu. Pentru Pandurii, la Mediaș miza este obținerea unui rezultat care să o mențină pe un loc de play-off, în vreme ce pentru ”găzari” un eventual succes ar aduce gruparea ardeleană pe o poziție onorantă, între primele 6 echipe ale campionatului. Înaintea disputei din această vineri, cele două formații erau despărțite în clasamentul Ligii I de doar un singur punct. Așadar, va înninge foamea de rezultate a medieșenilor sau… foamea de bani a pandurilor?

Grigoraș: „Ne așteptăm la un meci foarte, foarte dificil”

pag163

Deși, cel puțin din punctul de vedere al rezultatelor obținute în ultimii ani, ca și al valorii celor două loturi, Pandurii ar trebui să pornească cu prima șansă la Mediaș, tehnicianul Petre Grigoraș anticipează o misiune extrem de grea în fața lui Gaz Metan. „Principalul” de pe banca gorjeană crede că trupa lui Pustai constituie un adversar foarte incomod mai ales atunci evoluează pe teren propriu: ”La prima vedere este un meci de campionat la fel ca oricare altul, doar nu am avut niciun meci ușor până acum… Însă, Mediașul e o echipă puternică, ați văzut ce rezultate a avut pe acest debut de sezon, a învins Viitorul, a scos un egal la Dinamo, cu Botoșani, deci echipe puternice. Gazul e o formație care pe teren propriu se prezintă foarte bine, are în componență și jucători experimentați, așa că ne așteptăm la un meci foarte, foarte dificil”, este de părere Grigoraș.
În căutarea punctelor pierdute cu FCSB

Totuși, un lucru este cât se poate de clar pentru Pandurii atunci când vine vorba despre confruntarea cu Gaz Metan: echipa gorjeană nu vrea să plece deloc cu mâna goală de la Mediaș. După eșecul suferit pe teren propriu în ultima partidă de campionat (cu CFSB, scor 0-1), antrenorul Petre Grigoraș speră ca Sânmărtean and Co. să obțină un rezultat pozitiv în deplasarea cu ardelenii pentru a recupera din punctele pierdute cu vice-campioana. ”Venim după un rezultat care nu ne-a mulțumit, eșecul cu Steaua de acasă, deci dorința noastră cea mai mare este să recuperăm punctele pierdute. Mergem la Mediaș după 3 puncte, acesta este țelul întregii echipe. Totuși, orice punct câștigat este benefic, mai ales ținând cont de situația în care suntem, așa că niciun egal nu ar fi chiar rău. Să sperăm că ne vom întoarce cu punct sau puncte din această deplasare”, susține Grigoraș. Miza confruntării de la Mediaș, pentru Pandurii este reliefată cel mai mult de însuși președintele clubului gorjean, Narcis Răducan: ”Este un meci important deoarece ne dorim să rămânem între primele 6 echipe clasate. Gazul este un adversar incomod, cu jucători importanţi. Pot încurca pe oricine așa că îi tratăm foarte serios. Ne-ar prinde bine o victorie acolo, dar nu va fi uşor. Băieţii sunt motivaţi, vor face tot posibilul să câştigăm. Dincolo de aceste probleme financiare vor face totul pentru victorie. Atmosfera nu este impecabilă, nimeni nu este liniştit”.

pag162

2 absenți importanți din tabăra gorjeană

Deși a avut la dispoziție două săptămâni pentru a-și linge rănile după eșecul cu FCSB, Pandurii încă mai înregistrează ceva ”răniți” în lot înaintea disputei cu Gaz Metan Mediaș. Doi dintre posibilii titulari ai pandurilor nu vor face parte din planurile tactice ale lui Grigoraș la ora partidei cu gruparea ardeleană: ”Din păcate, Obodo, după partida cu Steaua a suferit o ușoară accidentare și nu se poate antrena cu echipa, deci va fi indisponibil pentru meciul de la Mediaș. O altă problemă medicală mai are și Bunoza și din câte se pare nici el nu va face această deplasare. În rest, alte probleme nu sunt, mă bucur că echipa este validă. Problema mea chiar este de a alege primul 11-ece pentru că am destule soluții care pot oricând să joace titulari. Chiar avem soluții, nu ne plângem. Important e ca jucătorii să fie încrezători și să abordeze partida de la Mediaș la victorie”, a precizat tehnicianul echipei gorjene. De remarcat că, mijlocașul Liviu Antal, transferat în urmă cu foarte puțin timp la Pandurii, a fost oprit de Petre Grigoraș în lotul deplasat la Mediaș. ”Nu știu dacă Antal va și debuta acum, ar trebui să-l întrebăm pe antrenor!? Serios vorbind însă, Liviu este un jucător care și-a dorit expres să revină la Pandurii. El a avut o evoluția foarte bună sezonul trecut, sper ca și în stagiunea aceasta să se întâmple la fel. Îl aștept și voi vedea până la ora jocului de la Mediaș dacă va intra sau nu în teren. Singura mică problemă ar fi aceea că nu este încă 100% din punct de vedere fizic, dar sunt convins că la valoarea lui va reuși să se adapteze foarte repede. Dacă nu va juca acum, e posibil apoi să aibă destule șanse”, a dezvăluit Grig. Partida dintre Gaz Metan Mediaș și Pandurii Târgu Jiu se va desfășura în această vineri, de la ora 20:30.


loading...
Loading...

Citește și

„Aglomerație” pentru Pandurii în etapele următoare de campionat

Următoarele două săptămâni se anunță a fi destul de aglomerate în campionatul Ligii a II-a, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *