Pandurii merge ceas în amicale!

pag161

Pandurii Târgu Jiu a încheiat perfect stagiul din Slovenia după ce a învins cu scorul de 2-1 formaţia Volyn Lutsk. Gorjenii au mai transferat un mijlocaş trecut de 30 de ani şi se reunesc marţi la Târgu Jiu pentru a intra în linie dreaptă cu pregătirile pentru noul sezon.

Pandurii Târgu Jiu trece printr-o perioadă agitată. De la sfârşitul sezonului au plecat 11 jucători importanţi, dar cu toate astea gorjenii au depăşit aşteptările în singurul stagiu al verii, stagiu întreprins în Slovenia la Maribor. Dacă e să ne judecăm după forma din amicale, Pandurii e gata să ia în piept noul sezon, mai ales că şi achiziţiile au început să apară.

Final perfect de stagiu

Echipa antrenată de Petre Grigoraş s-a întors sâmbătă din Slovenia după un stagiu de două săptămâni. Grig a preluat echipa de la secunzii lui Edi Iordănescu chiar înaintea primului amical al verii iar bilanţul este unul foarte bun. Cu un lot extrem de subţire, completat în mare parte cu tineri de la echipa a doua, Pandurii a învins campioana Serbiei, Steaua Roşie Belgrad (4-2) şi a remizat cu campioana Croaţiei, Dinamo Zagreb (1-1) şi cu NK Osijek, locul 8 din Croaţia (0-0). Cu o zi înaintea finalului de stagiu, Nistor şi compania au trecut şi de ucrainenii de la Volyn Lutsk, locul 12 în ediţia precedentă de campionat, scor 2-1. Dacă la precedentul meci cu Steaua Roşie Belgrad au ieşit în evidenţă „mânjii” Pîrcălabu (2 goluri) şi Trifu (1 gol), acum a fost rândul lui Vali Munteanu să iasă la rampă. Mijlocaşul, împrumutat în returul trecut în liga a doua la Farul Constanţa, a marcat de 2 ori în ultimele 20 de minute ale meciului pentru a aduce victoria pandurilor.

Pandurii cu Volyn Lutsk: Stanca – Unguruşan, Bunoza, Vasiljevic, Grecu –Voiculeţ, Răuţă, Nistor – Bărbuţ, Pîrcălabu – Hora. Au mai jucat: Negrilă, Buleică, David, Dănăricu, Şendroiu, V. Munteanu, Piţian, Medina, Trifu, Mărgărit, A. Predescu.

De marţi la Târgu Jiu

Delegaţia pandurilor a ajuns sâmbătă după amiaza în ţară iar jucătorii au primit două zile libere de la Grigoraş. Gorjenii îşi reiau pregătirile marţi la Târgu Jiu iar la finalul săptămânii urmează să dispute un ultim test, la Vâlcea contra divizionarei secunde din localitate. Liga 1 se reia pe 22 iulie iar pe 28 pandurii au programat primul joc din turul 3 preliminar al Europa League.

Au mai luat încă un mijlocaş experimentat!

pag162

Pandurii trebuie să compenseze plecarea celor 11 jucători din această vară şi conducerea clubului a bifat primele mutări. Până acum strategia e clară, aducerea de fotbalişti cu experienţă care pot ajuta echipa pe termen scurt. Aşa se face că după transferurile a 3 mijlocaşi: Voiculeţ (31 de ani), Herea (31 ani) şi spaniolul Medina (28 ani), gorjenii au mai adus încă un mijlocaş, Christian Obodo. Acesta are 32 de ani şi vine după un retur bun făcut la Chiajna. Nigerianul Obodo are un CV impresionant evoluând ani buni în Italia, la echipe precum Udinese (107 meciuri), Fiorentina (39 m), Perugia (79 m), Torino (17 m) sau Lecce (24 m). În ultimii 3 ani cariera lui Obodo a intrat însă pe o pantă descendentă, ajungând pe la formaţiile Dinamo Minsk (Belarus), Olhanense (Portugalia) şi Skoda Xanthi (Grecia). În iarnă a semnat cu Chiajna pe 6 luni şi a avut evoluţii bune în Liga 1 cu 5 goluri în 19 meciuri. În cariera sa, mijlocaşul defensiv a bifat şi 21 de apariţii în naţionala Nigeriei şi 4 goluri. Pandurii a transferat până acum nu mai puţin de 3 mijlocaşi centrali, Voiculeţ, Herea şi Obodo şi unul de bandă, Medina, media de vârstă a acestor jucători fiind de 30,5 ani. „Cred că realizăm, prin venirea lui Obodo, un mix de vârstă propice performanţei. Are experienţa unică din Serie A şi s-a acomodat cu succes la Chiajna, în retur, la particularitatea fotbalul românesc”, a declarat preşedintele clubului, Narcis Răducan.

Îl pierd pe Mrzljak?

Christian Obodo este un jucător de certă valoare, dar vine pe un post ce părea bine acoperit la Pandurii. Gorjenii şi-au „betonat” mijlocul terenului cu Voiculeţ şi Herea iar acolo mai pot juca Nistor, Mrzljak, Răuţă şi Piţian aşa că venirea lui Obodo naşte unele semne de întrebare. Pandurii are mare nevoie de un fundaş central şi un atacant, dar au ales să-l aducă pe Obodo poate şi în ideea plecării lui Mrzljak. Croatul de 23 de ani este singurul jucător al pandurilor care, în memoriul depus la comisii pentru a-şi recupera restanţele salariale, a cerut şi ruperea contractului ! Cazul său a fost amânat din nou de CNSL pentru data de 13 iulie, semn că nici oamenii de la FRF nu ştiu ce decizie să ia în această situaţie delicată pentru club. Mrzljak, de altfel, nu a jucat niciun minut în ultimul amical, cu Volyn Lutsk. Tot în ultima şedinţă de la CNSL, Pleaşcă a avut câştig de cauză în memoriul depus şi trebuie să-şi primească restanţele, Mingote a câştigat plata salariilor pe lunile aprilie şi mai după ce câştigase în prealabil pe ianuarie, februarie şi martie iar cazul lui Erico da Silva a primit ca termen data de 20 iulie.

loading...
Loading...

Citește și

„Aglomerație” pentru Pandurii în etapele următoare de campionat

Următoarele două săptămâni se anunță a fi destul de aglomerate în campionatul Ligii a II-a, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *