Pandurii nu știu dacă se vor prezenta la derby-ul Olteniei

pandurii-stanca

Încă în așteptarea salariului promis de conducere, fotbaliștii de la Pandurii sunt la un pas să declare forfait pentru partid din campionat cu CS U Craiova dacă nu vor primi ceva „euroi” pe card. Până și tehnicianul Petre Grigoraș admite că situația de la echipa gorjeană devine imposibil de gestionat.

Starea de spirit nu este una foarte bună, iar asta se răsfrânge, e imposibil să nu se răsfrângă, în rezultate. Aţi văzut că echipa a scăzut în exprimare. Nu poţi să fii sută la sută.
Petre Grigoraş, antrenor Pandurii Târgu Jiu

„Să nu mai discutăm despre problemele financiare de la Târgu Jiu. Dacă s-ar fi rezolvat ceva, eram cu zâmbetul pe buze și era primul lucru pe care-l spuneam la interviu”, declara Petre Grigoraș, imediat după terminarea partidei din Cupa României cu ASU Poli Timișoara. Mai pe românește, stare de spirit de la echipa de fotbal gorjeană este încă una extrem de tensionată, în ciuda asigurărilor din partea conducerii că, odată cu intrarea în insolvență, problemele vor putea fi îndreptate în viitorul apropiat. Din păcate, Pandurii a scăpat doar de pericolul depunctării în Liga I, nu și de criza financiară și în niciun caz de datorii… Nimeni nu se îngrămădește deocamdată să dea vreo mână de ajutor fotbaliștilor, care nu și-au văzut niciun salariu de la începutul acestui sezon.

Rezultatele au fost afectate. Să nu mai vorbim de moral…

Cel puțin pe plan sportiv, problemele financiare și numeroasele promisiuni neonorate au tras Pandurii în jos, fapt reliefat prin rezultatele modeste, dar și prin jocul echipei. Tehnicianul Petre Grigoraș recunoaște că jucătorii nu evoluează deloc așa cum ar trebui și dă vina pe conducere pentru întreaga situație. Totuși, chiar și așa, Sânmărtean and Co. au fost ”prezenți la teren”, amânându-și greva inerentă de care vorbea toată lumea: ”Am avut niște promisiuni… Până la urmă jucătorii au spus că se prezintă la meci și sub nicio formă nu voiam să facem protest. S-au făcut multe promisiuni la începutul campionatului. Au și venit mulți jucători în ideea că lucrurile vor merge la fel de bine ca anul trecut. Vorbim de jucători experimentați, valoroși, care au venit să profeseze. Starea de spirit nu este una foarte bună, iar asta se răsfrânge pe jocul nostru. E imposibil să nu se răsfrângă în rezultate, ați văzut că echipa a scăzut în exprimare”, a mărturisit Grigoraș. ”Principalul” de pe banca olteană avertiza însă, cu doar o săptămână și jumătate în urmă că cea mai mare problemă a pandurilor va putea apărea în această iarnă. Grigoraș crede că și-ar putea crede o mare parte din jucători în pauza competițională. ”Dacă lucrurile vor decurge financiar ca până acum, o parte dintre jucători vor pleca în iarnă. Nu ştiu câţi… Dar, nu ai ce le reproşa. Doar dacă lucrurile se schimbă în bine şi va fi o siguranţă relativă, lotul va rămâne intact”, a explicat tehnicianul pandurilor.

grigoras-pandurii

Dureri de cap pentru Grig, înaintea unor partide capitale

După aventura din Cupa României, soldată cu o calificare relativ logică în faza optimilor, pe cei de la Pandurii îi așteaptă acum câteva misiuni extrem de dificile dar și importante în Liga I. Din nefericire, abordarea acestor partide va depinde în directă măsură de… un salariu! Evident, e vorba de promisiunea conducerii clubului gorjean, care ”garanta” încă de săptămâna trecută cu jucătorii și staff-ul tehnic vor primi un salariu din cele patru deja restante. Petre Grigoraș pare a nu mai ști acum ce să mai facă pentru a-și motiva elevii. ”Urmează două deplasări infernale, cu CS U Craiova, într-o formă de zile mari și cu Astra, două deplasări extrem de importante și dificile. Starea de spirit se poate schimba doar dacă se rezolvă ceva. Dacă nu, nu sunt un tip pesimist, dar șansele de a scoate ceva din aceste meciuri sunt minime”, a precizat tehnicianul pandurilor.

„Mereu e sută la sută, mâine!”

Cert este că, după promisiunile la rând, neonorate, de mai marii pandurilor, elevii lui Petre Grigoraş au ajuns la capătul răbdării. După ce au fost din nou amânaţi de conducere cu plata salariilor restante, fotbaliștii echipei gorjene iau în calcul neprezentarea la primul meci din returul sezonului regulat, cu CS U Craiova.
”Avem și acum promisiunea că ”mâine” se va rezolva. Mereu e sută la sută, mâine! Dacă nu se va rezolva până la partida cu Craiova, cu siguranţă se vor lua măsuri”, a avertizat jucătorul Valentin Alexandru. Pandurii s-a calificat în optimile Cupei României, după victoria cu 3-0 de pe terenul lui ASU Poli Timişoara, dar în campionat au o singură victorie în ultimele cinci etape şi se află în afara play-off-ului, pe locul 7. Derby-ul Olteniei dintre CS U Craiova și Pandurii Târgu Jiu este programat a se desfășura sâmbăta aceasta, de la ora 14:00.

loading…


loading...
Loading...

Citește și

Treziți-vă! Săptămână decisivă de a avea din nou o echipă de primă ligă la Târgu Jiu

Din câte se știe deja, o șansă unică a apărut acum pentru ca Târgu Jiul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *