Pandurii nu tratează de sus partida cu necăjiții Ligii I

pag162

Runda cu numărul VIII a Ligii I de fotbal aduce ca adversară pentru Pandurii fosta vice-campioană a României, ASA Târgu Mureș, o echipă, însă, cu mult mai suferindă decât gruparea gorjeană. Grigoraș and Co. vor să dubleze victoria din deplasarea de la Mediaș printr-un alt rezultat de 3 puncte, acasă, cu ASA.       
pag163

După succesul consemnat în ultima etapă de campionat, Pandurii nu vor avea prea mult timp să-și tragă respirația. Și asta pentru că, în decurs de doar 7 zile, gruparea de fotbal gorjeană va avea de înfruntat 3 adversari destul de incomozi: ASA Târgu Mureș (acasă), CSMS Iași (deplasare) și FC Viitorul (acasă), în rundele cu numărul VIII, IX și X din sezonul regulat al Ligii I. Tehnicianul Petre Grigoraș pare să știe ce-l așteaptă așa că și-a trasat deja dezideratele: ”Avem o săptămână foarte grea, trei jocuri în decurs de o săptămână, din care o deplasare grea şi lungă la Iaşi. Vrem să ne îmbunătăţim situația din clasament şi totalul punctelor. Suntem într-o uşoară creştere. Nu fac calcule niciodată că trebuie să câştigăm X sau Y puncte. Vrem continuitate în rezultate şi prima partidă e cu ASA”.

Grig: „Nu mă interesează necăjeala lor”

pag165
Așa cum amintea și antrenorul Petre Grigoraș, primul test al seriei de 3 partide în 7 zile îl va constitui pentru Pandurii, disputa din această vineri cu ASA Târgu Mureș, o formație măcinată de probleme și care ocupă momentan penultimul loc în clasamentul Ligii I, cu un ”-3” în dreptul punctelor. Deși, cel puțin pe hârtie, Pandurii pornește cu prima șansă, Grigoraș avertizează deja că formația mureșeană este una imprevizibilă, mai ales după victoria din etapa trecută în fața lui Dinamo. ”Principalul” de pe banca gorjeană se așteaptă la un joc destul de dificil: ”Nu mă interesează necăjeala lor. Să vorbim de problemele noastre, nu de ale altora. Într-adevăr este un derby al suferinţei din aceste punct de vedere. Dar, cine crede că acum va fi un meci uşor, va păţi ce a păţit CFR sau Dinamo. ASA este o echipă care încearcă şi nu cedează, vrea să profite de momentul bun prin care trece. Vor veni să câştige. Avem datoria să fim extrem de atenţi la această partidă, să câştigăm pentru că ar fi bine după o victorie la Mediaş să câştigăm şi cu Târgu Mureș. Suntem pe un drum bun, ascendent şi ca evoluţie. Mă aştept la o victorie, vineri”, mărturisește tehnicianul pandurilor. Și elevii lui Grigoraș par să ia foarte în serios partida din această vineri pentru a obține cea de a IV-a victorie stagională: ”ASA e o echipă destul de bună, mai ales de când a fost preluată de Dan Alexa. Chiar am urmărit jocul lor în mai multe partide pentru că am acolo câțiva foști colegi și chiar am fost am apreciat evoluția acestei echipe, cel puțin din punct de vedere al agresivității. Însă, noi vrem să luăm toate punctele de la meciul de vineri. Jucăm și acasă, avem de desfășurat 3 partide într-o săptămână, iar întâlnirea cu Târgu Mureș este foarte importantă, deci suntem obligați să luăm acum 3 puncte”, declară mijlocașul Valentin Munteanu.

„Un meci  special” pentru Răducan

Partida din etapa a VIII-a a Ligii I, dintre Pandurii Târgu Jiu și ASA Târgu Mureș se dovedește a fi una „specială” pentru conducerea grupării de fotbal gorjene. Narcis Răducan, președintele clubului Pandurii, în ciuda trecutului său ”mureșean”, își dorește acum o victorie a echipei oltene: ”Este un meci special. Eu am venit de la Târgu Mureş la Pandurii, am pus umărul la performanţa echipei ASA când a devenit vicecampioană din poziţia de nou promovată. Acum s-au schimbat multe, au probleme, dar sunt jucători care pot juca fotbal la nivel bun. De regulă, când este un dezechilibru pe hârtie trebuie să tragi un semnal de alarmă înainte de-a fi prea târziu. Bine, ne-a pus în gardă şi partida lor cu Dinamo, jucătorii s-au convins că prin simplu act de prezenţă nu e de ajuns. Dacă nu vom fi concentraţi, putem avea surprize… Vreau să reuşim o nouă victorie, să dublăm cele trei puncte obținute la Mediaș”.

Alexa: „Un joc foarte greu, cu o echipă în formă”

pag164

Cert este că și adversarii pandurilor se tem de forța echipei antrenate de Petre Grigoraș. Tehnicianul mureșenilor, Dan Alexa, este însă, decis că continue misiunea sa imposibilă, în tentativa de a salva ASA de la retrogradare: ”Cu Dinamo a fost un rezultat mare, pentru că nu făcusem niciun punct în campionatul acesta. Însă, ne apasă încă foarte mult faptul că suntem la minus. Urmează un meci al Severin cu Pandurii, un joc foarte greu, cu o echipă în formă. Luăm fiecare meci în parte, pentru că fiecare punct e important. Cred cu tărie că putem să ne salvăm de la retrogradare sportiv, cred cu tărie că atunci când vor fi rezolvate cât de cât problemele și va fi liniște în vestiar echipa va câștiga și mai mult”. Din păcate pentru antrenorul formației ardelene, Dan Alexa, acesta nu va putea fi prezent pe banca lui ASA la ora meciului cu Pandurii. După ce a fost trimis în tribune spre finalul jocului din etapa trecută de campionat cu Dinamo, de către centralul partidei, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis suspendarea tehnicianului pentru 2 jocuri. Partida dintre Pandurii Târgu Jiu și ASA Târgu Mureș se va disputa în această vineri, la Severin, de la ora 20:30.
loading...
Loading...

Citește și

Bogoi visează la un sezon puternic cu Pandurii

Cel puțin pe hârtie, antrenorul pandurilor, Adrian Bogoi, a făcut planul de bătaie pentru următorul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.