Pandurii, război total: ACUZE GRAVE!

condescu-raducan

După ce pare să i se fi închis ușa de (re)intrare la Pandurii, Marin Condescu a început să arunce cu acuzații la adresa conducătorilor grupării de fotbal gorjene în frunte cu Narcis Răducan, pe care îl acuză de devalizarea echipei de primă ligă din Târgu Jiu. În replică, actualul „executiv” al pandurilor susține că și-a preluat mandatul având un deficit de buget de circa 2 milioane de euro, ”gaură” moștenită de la Condescu.
Revenit provizoriu în Adunarea Generale a Membrilor Asociați de la Pandurii Târgu Jiu, în calitate de reprezentant al USMO, Marin Condescu pare pus pe scandal în tentativa de a face ”dreptate” în curtea grupării de fotbal gorjene. Deși a fost unul dintre cei care au aprobat demararea procedurii de insolvență, Condescu acuză responsabili de la Pandurii din ultimii ani că au devalizat clubul. ”Suspectul” principal este chiar președintele Narcis Răducan, care ar fi încasat bani cu nemiluita în loc să plătească salariile către jucătorilor și ANAF. Pe de altă parte, liderul sindical își acuză colegii din AGA că nu vor să accepte un împrumut din partea sa, dar nici nu prezintă un plan de reorganizare după intrarea în insolvență, preferând direcția falimentului. Replica nu a întârziat să apară din partea lui Răducan, care îl arată cu degetul pe Marin Condescu că a căpușat Pandurii, în sprijinul acestei idei venind cu documente ce atestă că, în iunie 2015 (când și-a început mandatul), clubul din Târgu Jiu avea conturile aproape goale, însă datorii de peste 2 milioane de euro. În plus, Narcis Răducan a prezentat un raport al ANAF tot din acea perioadă ce îl indica pe fostul președinte drept răspunzător pentru prejudicierea bugetului.

În iunie 2015, datoriile totale ale pandurilor erau de peste 2.000.000 de euro, în contul clubului existând doar 3.706 euro și 1 leu! ANAF îl face răspunzător pe Condescu pentru prejudicierea bugetului cu 1.780.688 lei.

Condescu acuză „un grup organizat și condus de Ion Călinoiu”

Neprimind, din câte se pare, un răspuns pozitiv pentru întoarcerea la cârma pandurilor în perioada insolvenței, Condescu se arată iritat la maximum și a început să arunce cu acuze în stânga (mai ales!) și-n dreapta! Liderul sindical vrea să facă ”lumină” în cazul clubului de fotbal gorjean susținând că Pandurii a ajuns aproape de faliment din cauza unui grup „organizat și condus de Ion Călinoiu”! „Eu spun că jefuirea și falimentarea echipei Pandurii s-a făcut aparent legal, de un grup organizat și condus de Ion Călinoiu (n.r. – fostul președinte al Consiliului Județean Gorj), angajând și dând drepturi unor angajați în detrimentul jucătorilor și tuturor celorlalte obligații ale clubului“, a declarat Condescu.

Reacţia lui Răducan

Vădit deranjat de declarațiile lui Condescu, Narcis Răducan încearcă să îi dea replica acestuia. ”Executivul” pandurilor neagă toate acuzațiile liderului sindical pe care îl vede de fapt principalul responsabil al ”găurilor” din bugetul clubului. „Domnul Condescu era obișnuit să lucreze cu multe zerouri și de aceea e în mare eroare. A căpușat acest club cât a putut, dovadă că și acum curg notificările instanțelor unde este implicat împotriva clubului. În bugetului dânsului de circa 10 milioane de euro, cu care a și retrogradat de două ori echipa, își făceau loc și prime de obiectiv pentru staff fabuloase. Eu am preluat clubul cu 0 bani în cont și cu 2 milioane de euro datorii și suntem de 2 ani în UEFA cu doar 4,5 milioane de euro buget în acest an și fără oprirea finanțării eram un club pe plus financiar în timp record datorită eficientizării cheltuielilor și performantele sportive. Iar eu vorbesc de date oficiale trimise la Finanțe, nu pe ciorne eronate făcute pe computer!“, afirmă Răducan. Oficialul pandurilor a prezentat la rândul său câteva documente care atestă dezastrul bugetar existent la clubul din Târgu Jiu în vara lui 2015. Totuși, actualul președinte executiv al pandurilor admite că de Marin Condescu ar depinde, în acest moment, prezența echipei la etapa următoare din Liga 1: ”A promis băieților un salariu săptămâna asta și acum deturnează atenția pentru că nu are de unde și are alte interese. Dacă nu se va ține de cuvânt, nu putem ajunge la partida cu Dinamo. Îl rog să nu se mai autopropună președinte pentru că legea nu-i permite”.loading...
Loading...

Citește și

Bogoi surprinde: „Lupescu a venit ca un învins şi a plecat tot ca un învins!”

Antrenorul pandurilor a comentat deznodământul alegerilor pentru președinția FRF, prin care marele favorit, Ionuț Lupescu, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *