Pandurii, scăpați de depunctare. Deocamdată…

pandurii

Conducerea de la Pandurii a reușit deocamdată să scape trupa lui Grigoraș de depunctare în Liga I după ce au fost păsuiți de trei dintre foștii jucători pentru achitarea datoriilor din sezonul trecut. Responsabilii grupării de fotbal gorjene speră astfel să beneficieze de răgazul necesar până când Pandurii va intra oficial în insolvență iar sancțiunile din partea Comisiilor nu vor mai putea fi puse în aplicare.

Pandurii s-a aflat, ieri, la doar o semnătură de a fi depunctată, după ce expirase ultimul termen formulat de Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF pentru plata datoriilor către foștii jucători Erico da Silva, Wellington da Silva și Mihai Răduț. Dacă în cazul fundașului brazilian, lucrurile păreau rezolvate încă de acum câteva zile (Erico renunțând deocamdată la pretențiile financiare până când Pandurii se va redresa), cu Wellington și Răduț s-a ajuns la un compromis pe ultima sută de metri chiar în ziua întrunirii Comisiei de Disciplină. Astfel, trupa lui Grigoraș a scăpat ca prin minune de o penalizare de 6 puncte în Liga I. ”Am reuşit să îi conving pe cei doi jucători că ne vom îndeplini toate obligaţiile financiare pe care le avem către ei. Este o victorie importantă. Am reuşit să nu mai fim depunctaţi şi asta este important pentru noi. Chiar dacă suntem într-o situaţie grea din punct de vedere financiar, vom reuşi să facem faţă şi să nu fim depunctaţi din cauza litigiilor. Sunt bucuros că am salvat echipa şi că nu vom fi depunctaţi cu 6 puncte”, a declarat ”executivul” pandurilor, Narcis Răducan. Iată și comunicatul oficial remis de Comisia de Disciplină din cadrul FRF, întrunită ieri: ”Răduț Mihai Cosmin vs. CS Pandurii Tg. Jiu – Neexecutare hotărâre CNSL – Termen 02.11.2016; Da Silva Erico Constantino vs. CS Pandurii Tg. Jiu – Neexecutare hotărâre CNSL – Termen 26.11.2016; Da Silva Wellington vs. CS Pandurii Tg. Jiu – Neexecutare hotărâre CNSL – Se acordă un termen de grație de 5 zile pentru plata debitului către jucător și se penalizează clubul CS Pandurii Tg. Jiu cu suma de 3.000 lei.”Scăpați de depunctare, ”pandurii” se gândesc acum la meciul cu Dinamo

După ce le-am trecut glonțul pe la ureche, elevii lui Petre Grigoraș se pot gândi acum la punctele pe care le pot câștigat în schimb, pe teren. Sâmbătă, în ultima etapă a turului din sezonul regulat, Pandurii întâlnește în deplasare pe Dinamo București, partidă de la care așteaptă un nou rezultat pozitiv după reușita recentă cu FC Botoșani. Căpitanul echipei gorjene, Lucian Sânmărtean, preferă să se gândească mai mult la meciul din ”Ștefan cel Mare” decât la problemele clubului: ”Nu e ușor să joci, să te motivezi și să încerci să câștigi fiecare meci în situația în care suntem. Însă, cu Dinamo va fi un meci important în etapa viitoare de campionat, un joc pe care îl vom trata foarte serios și sper să-l și câștigăm”. Și mijlocașul Ovidiu Herea se arată montat pe viitoare confruntare oficială a pandurilor din Liga I, de la care așteaptă puncte: ”În etapa următoare întâlnim Dinamo, o echipă bună, dar noi vom trata meciul ca oricare altul, la victorie. Ne dorim să câștigăm, nu va fi ușor, însă cel mai important este să ne facem jocul nostru exact ca în meciul cu Botoșani”. Cert este că, dacă ne luăm după declarațiile conducerii ”pandure”, partida cu Dinamo are o miză aparte: ”Mi-aș dori să încheiem prima parte a campionatului pe o poziție de play-off. Mai avem o etapă din tur și vom încerca împotriva lui Dinamo să obținem punctele necesare. Oricum, victoria cu FC Botoșani a fost una importantă și ne conferă șansele pentru a pregăti jocul din „Ștefan cel Mare”. Chiar dacă ne este foarte greu să ne mobilizăm jucătorii, am dovedit încă o dată că avem o echipă frumoasă a campionatului”, a explicat președintele executiv al clubului gorjean, Narcis Răducan.

Pericol de deplasare la București!

Chiar dacă au scăpat (deocamdată) de depunctare, fotbaliștii de la Pandurii sunt în pericol să nu facă deplasarea la București pentru meciul cu Dinamo! În lipsa oricăror lichidități, Grigoraș and Co. mizează pe un ajutor de urgență de la conducerea clubului, iar în plus așteaptă lămuriri privind plata salariilor restante după promisiunile repetate ce nu s-au materializat. ”Executivul” clubului Pandurii, Narcis Răducan, a purtat, ieri, alte discuţii cu jucătorii și staff-ul tehnic. „Este o situaţie dificilă. Mâine (astăzi, 20.10.2016), va avea loc şedinţa AGA şi o să vină antrenorul şi un grup de jucători. Nu este grevă, băieţii se antrenează, sunt profesionişti. Este puţină tensiune, sper să se rezolve rapid situaţia. Meciul cu Dinamo e departe. E bine că am reuşit să scăpăm de depunctare. Şase puncte puteam fi depunctaţi”, a declarat Răducan. Dacă ”ajutorul de urgență” din partea Membrilor Asociați nu se va produce, formația gorjeană va fi nevoită să facă deplasarea la București chiar în ziua meciul cu Dinamo. Cel puțin pe plan sportiv, fotbaliștii de la Pandurii se descurcă destul de bine în noul sezon competițional, ocupând momentan o poziție de play-off: locul 5 în clasamentul ligii I, cu 19 puncte. Laureată cu ”bronz” în ediția trecută de campionat, formația gorjeană a depus pe data de 11 octombrie 2016 cererea de intrarea în insolvență din cauza datoriilor pe care nu le poate achita către ANAF și terțe firme, respectiv persoane fizice. Valoarea totală a acestor creanțe se ridică la circa 1,5 milioane de euro.


loading...
Loading...

Citește și

Bogoi recunoaște că mai e mult până departe

Antrenorul pandurilor, Adrian Bogoi, nu se îmbată cu apă rece după cele două victorii obținute …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *